woensdag 1 juni 2016

Namen van bacterien

Hulpmiddelen: Alle categorieën - Toon . Bacteriën behoren tot de Prokaryoten. Toegegeven, bacteriën zijn lang niet altijd slecht nieuws voor de mens. Veel soorten zijn juist goed voor ons lichaam. Op verzoek van lidstaten heeft de WHO voor het eerst een lijst vrijgegeven waarin de dodelijkste bacteriën zijn opgenomen.


Sommige gevaarlijke bacteriën kunnen je lichaam schaden.

Zoals zijn naam al aangeeft, kan deze microbe gonorroe veroorzaken. De WHO publiceerde een lijst met de meest resistente bacteriën die er momenteel zijn. Wij nemen de drie meest bedreigende bacteriën onder . Enkele van de de bekende paropathogene bacteriën hebben een andere naam gekregen. Dit gebeurt op basis van nieuw . De grootste groep micro-organismen vormen de bacteriën en archaea.


Deze vormen komen vaak ook terug in de namen , zoals bij de streptokokken, . Taxonomie van bacteriën lijkt verwarrend en onbegrepen, naamveranderingen van bacteriën geven soms aanleiding tot wrevel. Ik vind niet meteen wat nu juist toepasselijk is - is een stam een ondersoort of variëteit, of is hier geen verschil tussen?

Ziekmakende bacteriën veroorzaken infecties zoals . Een bacterie is een eencellig organisme. De meeste bacteriën zijn kleiner dan de cellen van dieren, planten of schimmels. Dries zet de kweekschaaltjes met mijn bacteriën op de labtafel en werpt er peinzend een blik op.


Ikhadgehoopt op indrukwekkende namen. Maar wanneer ze een infectie veroorzaken is . Rapportage van het aantal bacteriën in het monster. Tevens wordt aangegeven welke bacteriën paropathogeen, opportunistisch of gunstig zijn en tot welk . De wetenschappers namen darmbacteriën af bij mensen die altijd ongeveer 30. Ze namen de bacteriën van hun kooigenootjes over.


Grote gebieden onderhuids vet en eventueel ook spieren kunnen in enkele uren tijd afsterven. De bacterie eet dus geen vlees, zoals de naam. De onderzoekers namen monsters bij ouderen met een gemengde . Het zijn die bacteriën , met welklinkende namen als Nitrosomas en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts