woensdag 15 juni 2016

Huisvesting varkens

Varkens hebben ten eerste een droge en ruime stal nodig, met volop stro waar ze op kunnen rusten. De grootte van de stal is afhankelijk van de grootte van het. In het Besluit houders van dieren staan regels om het welzijn van varkens te verbeteren.


Er zijn bijvoorbeeld regels voor de huisvesting van varkens in groepen, . Plateau voor varkens Een plateau in een varkenshok is bedoeld ter vergroting van het dierenwelzijn.

Groepshuisvesting zeugen in de vroege dracht. Hier beschijven we hoe wij onze varkens huisvesten. Het is dus niet DE manier om varkens te houden, maar gewoon een korte uitleg over wat wij zoal hebben . Verder zien de stallen en huisvesting van dieren van biologische bedrijven er.


Voor varkens staan er maximale emissiewaarden voor ammoniak in het Besluit emissiearme huisvesting (artikel en bijlage van het besluit). Drachtige zeugen hebben een hele andere huisvesting nodig dan zeugen na de geboorte. Hieronder gaan we het hebben over de huisvesting van zeugen .

Varkensbesluit (oud): Uitleg van het begrip de oppervlakte van het dichte deel van de voor gelten of . Huisvesting van varkens i. Nieuwsberichten over huisvesting varkens. Bij een brand in een varkensstal in Deurne is een onbekend aantal varkens omgekomen. Varkens is de verzamelnaam voor zeugen, beren, biggen en vleesvarkens. Al die varkenssoorten stellen andere eisen aan hun . Varkens moeten voldoende schone en droge ligruimtes hebben die u voldoende heeft. Weidegang voor varkens is niet verplicht, uitloop in de open lucht wel.


Wel eens gehoord dat varkens zeer intelligente dieren zijn? Dat ze nog intelligenter zijn dan een hond en voor hetzelfde DNA als wij mensen hebben? Toch zijn er natuurlijk nog andere factoren die van belang zijn voor een goede leefomgeving van het varken.


Luchtvochtigheid (RV ) is er hier één van. De huisvesting van varkens hangt af van de leeftijd en het doel waarvoor het dier wordt gehouden. Er zijn stallen voor drachtige zeugen en voor zeugen met . Wageningen Livestock Research.

Voor de verzorging van varkens gelden de volgende regels:. Gespeende varkens en mestvarkens Bij gespeende varkens en mestvarkens worden de. Varkens zijn intelligente groepsdieren die veel ruimte nodig hebben. Is de huisvesting onvoldoende dan zal dit te merken zijn in het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts