maandag 13 juni 2016

Boktor hout

De huisboktor (Hylotrupes bajulus) is een kever uit de familie boktorren. Soms worden door aan levend hout te knagen plantenziektes versprei maar ook kan de . Het diertje wordt daarom ook beschouwd als . Dit gaat gepaard met het graven van gangen door . Ontdek alles over het definitief bestrijden van boktor ! Boktor herkennen: hoe ziet.

Alleen het door boktor aangetaste hout vervangen is niet voldoende om boktor tegen te gaan. Laat, voordat je een (oud) huis koopt, een inspectie op houtworm. Hoe kun je de boktor herkennen en bestrijden? Op zoek naar een ongediertebestrijder die u kan helpen met een boktor probleem? Na behandeling bent u voor jaren beschermd tegen boktor en andere hout -aantastende insecten.


De boktor is een insect welke hout aantast. Wanneer de boktor eenmaal in het hout zit is het vrijwel onmogelijk om daar zelf iets aan . Als je goed luistert, hoor je het geluid van de boktor.

Hoor je dit geluid van de boktor uit hout komen, dan heb je last . De beestjes kunnen veel schade aanrichten. Bestrijding is noodzakelijk! Op het moment dat je boktor in hout hebt aangetrof. Al het verpakkingshout dat de Europese Unie binnenkomt moet bijvoorbeeld ontschorst zijn, waardoor de kans op boktorren in het hout aanzienlijk afneemt. Hoe komt boktor in het hout terecht?


De wijfjes van de huisboktor leggen eitjes in allerlei spleetjes en kiertjes in hout. Heb je ook boktor als er houtwormen in je hout zitten en andersom? Het gaat om de juiste boktor herkennen, want de enige drooghoutboorder is de huisboktor, die zeer schadelijk kan zijn voor hout.


Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten. De Huisboktor kan zich echter veel dieper in het hout nestelen, waardoor ernstige constructieve schade ontstaat en vervanging noodzakelijk kan zijn. Het vrouwtje legt haar eieren in spleten in het hout. Zodra de de larven uitkomen. Wanneer het hout in uw huis is aangetast door larven van de huisboktor, moet.


We hadden gaatjes in het hout en zijn gaan rondzoeken op internet en oa bij van Meijel uitgekomen. Niets meer dan lof voor uw organisatie en medewerkers. Het zijn deze larven die hout vreten: zij boren gangen in het.


Een huis bestaande uit houten delen kan aangetast zijn door boktor.

Maar wat is boktor precies? Het is ook mogelijk dat deze boktorren meekomen met houten. De larven van de boktor , die meerdere jaren (tot jaar) in het hout leven, tasten vooral het hout van schuren en huizen aan, in het bijzonder . Vind jij veel gaatjes in stukken hout in je huis?


Dan heb je last van houtwormen. De meest voorkomende vorm van houtworm is de boktor. Inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit brachten dit voorjaar.


Hier ziet u hoe de larve van de boktor zicht uit het hout. De cyclus van de huisboktor is vrijwel dezelfde, met dit verschil dat de larve van een boktor wel 8-jaar in het hout kan leven, veel groter is en dus veel meer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts