dinsdag 21 juni 2016

Pimpernel kruid

De kleine pimpernel (Sanguisorba minor) is een vaste plant uit de rozenfamilie ( Rosaceae). Pimpernel stond vroeger in vele kruidentuinen en komt regelmatig voor in oude kookboeken. Tegenwoordig wordt het bijna nooit meer gebruikt . Kleine pimpernel is voor de meeste mensen niet een bekend kruid in de keuken.


Waar past het kruid goed in? En welke andere eigenschappen heeft kleine .

Grote pimpernel groeit graag op vochtige weilanden. Ook in de schaduw doet hij het goed en als de grond in de zomer wat uitdroogt, blijft deze . Klik op de naam van het kruid waar u iets meer van wilt weten. Vroeger werd dit geneeskrachtige kruid vooral gebruikt als bloedstelpend . Weetje: Er is ook een grote pimpernel , die wordt alleen als geneeskrachtig kruid gebruikt. Dit fotogenieke kruid is de kleine pimpernel of door de geleerde mens ook wel eens Sanguisorba minor genoemd.


In het eerste jaar vormt de plant een rozet . Het mooie uiterlijk is duidelijk een familietrek.

Op een kleinschalige en ecologisch . Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kleine pimpernel. Lees hieronder wat voor smaak kleine pimpernel heeft, hoe u het beste kleine . De jonge blaadjes van de pimpernel zijn bovendien een smakelijk kruid in de keuken. Door te toppen en bloeischeuten te verwijderen kunt u de plant enige tijd. De soort verkiest kalkrijke . Klein sorbenkrui kleine pimpernel , bloedkrui pimpinel zijn lieflijke namen voor dit kruid , dat vooral goed te gebruiken is in soepen, sauzen . De blaadjes hebben een notig aroma en een fijne, komkommerachtige smaak.


PIMPERNEL - SANGUISORBA MINOR - st. De werkzaamheid van het kruid wordt in modern onderzoek meer en meer. Nauwelijks iemand kent pimpernel en dat is zonde. Sanguisorba minor, ook wel kleine pimpernel of bloedkruid (wegens de bloedstelpende eigenschap) genoem is een wintergroen polvormend kruid of vaste . Pimpernel is een doorlevende plant die bloeit met rode bloempjes, in de.


De smaak is zoetig, nootachtig. Wordt in salades, groenteschotels gebruikt. Sanguisorba minor of kleine pimpernel of bloedkruid (wegens de bloedstelpende eigenschap) genoem is een wintergroen polvormend kruid of vaste plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts