vrijdag 17 juni 2016

Varkens bio industrie

In de bio - industrie heeft het moedervarken als enige taak het produceren van zoveel mogelijk biggen. Het intelligente dier wordt viermaal per . Er leven ruim twaalf miljoen varkens in Nederland. Twaalf miljoen intelligente, sociale en zindelijke dieren. Maar in de vee- industrie is er geen ruimte voor deze.


Bio - industrie is een nieuw woord voor bepaalde moderne vormen van veeteelt.

Spring naar varkens - Varkens worden soms bijna uur per dag in het donker gehouden om hen rustig te houden. Vijfentwintig procent van de varkenshouders is besmet met MRSA. Het grootschalig grootbrengen van vleesvarkens wordt gerekend tot de bio - industrie.


Vleesvarkens worden meestal geboren op een vermeerderingsbedrijf . In deze video wordt in het kort getoond hoe het leven van een varken in de bio - industrie er uit ziet, van geboorte tot dood. Als varkens de kans krijgen, leven ze in familiegroepen en besteden ze een groot deel van de dag aan. Het varken houdt van stro om zich in te nestelen. Daar voelt het dier zich veilig.


Zo kun je een varken meer leren dan een hond!

Hoe ontstond de bio - industrie en wat zijn de gevolgen? In de vee- industrie hebben varkens echter niets te . Zo veel mogelijk kippen, varkens en koeien worden op zo min mogelijk vierkante meters gehouden. De bio - industrievarkensboeren , verenigt in de NVV en LTO, zijn boos. Osse Lilian Marijnissen woest: . Op donderdag september voeren zij actie in Den Haag.


Straks kan je in Ask me Anything alles vragen over de bio - industrie ! Ongehoord heeft in het geheim onderzoek gedaan in Nederlandse varkensstallen. Kees is gespecialiseerd in het natuurlijk gedrag van varkens en adviseert boeren in Nederland en in het buitenland. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere dieren. Onvoorstelbaar aantal varkens in dit soort megastallen: 140. Op de volgende foto zie je varkens uit de bio industrie.


De varkens zitten in hele kleine hokjes. Ze worden in deze hokjes “vetgemest”. De Bonte Bentheimer spreekt ons aan, maar ik zou zelf dolgraag wat biggen of varkens uit de bio industrie halen.


Ruim leeft in de vee- industrie , waar ze tegen zo . De vergelijking van Robert Long van de bio - industrie met de concentratiekampen is zo gek nog niet. Dezelfde mechanismen die Duitsers (en Nederlanders) .

Dierenvrienden in ons land zijn hevig geshockeerd over . In Erichem verbrandden duizend varkens levend. Dit doorgaans op afschuwelijke wijze, na een miserabel leven in de bio - industrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts