vrijdag 24 juni 2016

Azalea binnen

Azalea indica) azalea indica kamerplant kamerplanten potplant kasplant. De azalea is al jaren een klassieker in de huiskamer. Ontdek hier alles over deze kamerplant en hoe je haar best verzorgt. Tijdens de meimaand overvloedig gieten en matig bemesten. Zodra er gevaar dreigt voor nachtvorst (oktober) wordt de azalea terug binnen genomen en plaats.


De basis voor veel weken plezier van een azalea in de huiskamer, kantoor.

Vooral in de kerstperiode zien de consumenten graag . De Rhododendron behoort tot de familie van de Azalea. Het zijn prachtige rijkbloeiende kamerplanten. De mooie azalea komt oorspronkelijk uit het verre oosterse Japan en China.


Zet een Azalea in de kamer en je hebt direct kleur in huis. Deze kleurrijke plant is een Rhododendron die regelmatig water nodig heeft. En wist je dat de Azalea.


GroenRijk heeft zowel de meest geschikte potten voor binnen als de juiste . Staat het best in halfschaduw, zeker niet in de felle zon.

Veel gieten met zacht water (regenwater). In Japan wordt de azalea (Rhododendron simsii) graag als geschenk. Voor de eerste nachtvorst moet hij weer naar binnen gehaald worden. Hier ontdek je het allemaal!


Voor de vorst de plant naar binnen halen en geleidelijk in bloei trekken. In de tuin doet de azalea het goed op veen en kalkarme zandgronden. Een potazalea gedijt prima in grond met weinig kalk, liefst enigszins . Deze geheimzinnige geisha brengt het verre oosten bij je binnen , in de vorm van. De vrolijke, flamboyante bloemen van Azalea zijn een prima remedie tegen de.


Hoe kouder de streek, hoe kleiner de bloem, maar Azalea is een taaie plant . Binnen de groep Azalea zijn er zowel bladhoudende als bladverliezende cultivars in tal van bloemkleuren. Daarnaast zijn er zowel lage of eerder breed . Studiedag Azalea – Weekhuidmijten bij azalea. We kweken op onze bloemisterij de azalea indica of ook wel de huiskamer azalea genoemd. De Azalea is niet winterhard.


Wanneer de vrieskou verdwenen is kan de plant naar buiten in de ochtendzon. Mocht er vorst komen haal de Azalea naar binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts