maandag 21 augustus 2017

Vlees slecht voor het milieu

Met minder vlees eten doe je het klimaat een groot plezier. Eén kilo rundvlees eten staat qua broeikasgas-uitstoot gelijk aan 1kilometer autorijden. Een van de oorzaken hiervoor is dat dieren flink gevoed moeten . Als je aan de oorzaken van klimaatverandering en milieuvervuiling denkt, doemen al snel beelden op van grote kolencentrales, fabrieken en vierbaanswegen. Wil je bijdragen aan een beter milieu ?

Dan eet je best geen vlees en zuivel meer. Volgens een nieuw onderzoek is het vermijden van deze . Want vlees eten is slecht voor het milieu , zo weet iedereen. De vleesproductie zorgt voor veel CO2-uitstoot. Dat stellen Britse onderzoekers.


Het produceren van voedsel kost enorm veel grondstoffen. Denk aan kunstmest en brandstoffen.

Vlees eten slecht voor het milieu. Veel mensen eten bijna elke dag wel vlees. Onze expert Duurzaam Eten, Corné van Dooren, legt uit hoe het komt dat vlees een grote last legt op. Beweren dat een reis met het vliegtuig minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan vlees eten lijkt op basis van de gegevens van Milieu Centraal . Wat zijn de gevolgen van vlees eten voor klimaat en milieu ? Klimaatverandering is wereldwijd de grootste uitdaging voor de mensheid en vormt de ergste bedreiging voor het . Voor volwassenen komt ruim de helft daarvan door het eten van vlees en zuivel.


Het is beter voor het milieu om vlees te vervangen voor vis. Oorzaak milieudruk vlees en vis. Waarom is te veel vlees eten slecht voor het klimaat?


Als we minder vlees eten en minder frisdrank en alcohol drinken, is dat goed voor zowel onze gezondheid als het milieu. We weten dat vlees eten slecht is voor het milieu. Er is nog een boosdoener, waar ook veganisten aan meedoen. De productie van vlees , vis, zuivel, eieren en andere dierlijke producten is slecht voor het milieu.


Maar is het het allerslechtst?

Slecht nieuws voor de veehouderij. Als u dus minder vlees zou eten, zou dit zowel het milieu als uw gezondheid ten. Een nieuw, grootschalig onderzoek van wetenschappers Thomas Nemecek van de Universiteit van Oxford en Joseph Poore van het Zwitserse . Wie vaker vlees en zuivel laat staan, helpt mee het klimaat en het milieu te verbeteren.


De vee-industrie draagt meer bij aan de klimaatverandering dan alle. Blijf dan gewoon lekker vlees eten en help tegelijkertijd het milieu. Dat kan, het toverwoord is kip. Helaas, het liefst heeft de aarde dat je nu per . Hoe slecht is echt voor het milieu ? Te veel rood vlees is niet alleen slecht voor het milieu , maar ook voor de gezondheid. Moet je daarom biefstuk, salami of worst volledig van je menu schrappen?


Tijd voor een nieuwe editie van Dagen Zonder Vlees. Mensen, organisaties, bedrijven, scholen en politici dagen elkaar op een speelse manier . Misschien is het dan een idee om wat te minder. Dit heeft namelijk een enorm grote impact op het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts