donderdag 17 augustus 2017

Basilicum plant buiten

Hoe oogst je deze basilicum. Buiten De basilicumplant kan je eventueel ook buiten houden. Maar zorg er wederom voor dat de plant op een zonnige plek en het liefst een . Na enkele weken gaat hij doo zowel binnen als buiten. Knip dan de helft van de basilicumstengels uit de plant en zet ze in een glas water.


In het verleden kon een vrouw in Italië een basilicum plant in de vensterbank.

Om Basilicum buiten te kweken moet je in april beginnen met de zaadjes te . Als je deze plant binnen zet, zou hij kunnen overwinteren. Binnen komen de plantjes prima op, dus maak geen haast met ze naar buiten te doen. Zorg dan voor een zonnige plek. Mocht je ook tomatenplanten hebben, plant deze dan bij de basilicum.


Als we aan al deze behoeften voldoen zullen we een basilicum plant hebben waar we heel veel van kunnen oogsten. Uiteraard bestaan er ook . Basilicumplantjes uit de supermarkt zijn zo gekweekt dat ze niet erg lang meegaan. Je koopt geen echte basilicumplant , maar eigenlijk een .

Zaai basilicum in het vroege voorjaar in potten op de vensterbank. Wat extra warmte helpt bij het ontkiemen. De planten kunnen naar buiten als alle gevaar voor . Basilicum is een gevoelige éénjarige plant en de geur doet ons denken aan.


Eind mei is de kans op vorst geweken en kan basilicum gerust buiten staan. Dus van het kleine potje op de voorgrond werd de plant verdeeld. De twee uitgeplante basilicumplanten in pot stonden soms buiten in het . Als het weer goed genoeg is kun je aan het einde van het voorjaar de binnen gekweekte basilicumplanten buiten zetten. Het is verstandig om ze niet ineens . Gun hem dan een warm en licht plekje uit de wind. Wil je basilicum plezieren?


Op de vensterbank is perfect, maar wanneer het buiten warmer wordt, doet hij het. Dark opal basilicuplant welke een prijs heeft gewonnen in Amerika, omdat. Eventueel in grotere potten of bakken? Ze staan nu afzonderlijk in potjes, . Kweek stapsgewijs zelf basilicum zowel binnen als buiten. Nu is het tijd om de basilicumzaadjes in de grond te stoppen.


Wanneer plant of zaai ik welke groenten in de moestuin?

Angelo geeft tips over hoe je jouw basilicum het beste kunt laten groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts