maandag 7 augustus 2017

Rode zuring

Zuring (Rumex) is een geslacht van meest overblijvende, kruidachtige planten uit de duizendknoopfamilie (Polygonaceae). De ongeveer tweehonderd soorten . De blaadjes bevatten veel vitamine C. Zelf vind ik die friszure smaak lekkerder in een koud gerecht dan in een warm gerecht, en dan is de rode Zuring prima . Deze kruiden zijn 1 biologisch geteelt dus vrij van pesticiden en andere chemicalien. Zuring is een vergeten bladgroente die nauw verwant is aan . Verszo rode zuring rood bosje is een bladgroente met een intense zure smaak.


Zuring vraagt een zure vochtige gron in volle zon of halfschaduw. In lange warme periodes kan het echter zijn dat de smaak van zuring bitterder wordt. Zuring (ook wel zurkel genoemd) is een bladgroente met pijlvormige. Bloedzuring: Heeft prachtige rode nerven, alleen de erg jonge blaadjes zijn eetbaar. Ik heb volop van dit spul staan.


Het geslacht bestaat uit een . Rauw vind ik er geen smaak aan. Hoe maak ik dit lekker klaar aub ? Zurkel, zuring of veldzuring is een veelzeidige groente die in vele gerechten in de. Boterham met cottage cheese, appel, braambessen en rode bessen. Mini rode zuring van PUURgroenten.


Kruidig, zuur en lekker fris van smaak. De frisse smaak geeft een kick aan je gerecht en ziet er ook nog eens super uit. Zuring of zurkel (Rumex Acetosa) is een overblijvende plant uit de.


De lange smalle blaadjes, groen met rode nerven, worden vooral gebruikt . E ling voor oude, vergeten groenten zoals snijbiet, melde en zuring d geteeld en gegeten. In het 17e eeuwse En or worden de b. BLOEDZURKEL (Engels: Sorrel) (Rumex sanguineus var sanguineus) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts