maandag 14 augustus 2017

Basilicum plant snoeien

Hoe oogst je deze basilicum. Zaadjes planten Voor de basilicumplanten zorgenDe basilicum oogsten en gebruiken. Ja basilicum kan je terug knippen zodat de plant snel weer aan kan.


Maar ik zou gewoon proberen om ze terug te snoeien , bij wijze van proef . Hoe kweek ik het best basilicum ? Bergbasilicum , hoe overwinter ik die goed?

Wat te doen met een lege basilicumplant? Basilicum één of meerjarig? Dat is iets wat je bij alle basilicumplanten altijd kunt toepassen om te voorkomen dat ze te sprietig uitgroeien.


In dit geval zorgt het er ook voor . Maar hoe kun je dit kruid nu het beste zaaien, kweken, snoeien , stekken. De meeste soorten basilicum zijn jaarlijkse planten maar er zijn ook . Het is ook mogelijk om in april in een kasje te zaaien en de. Kunnen jullie je nog mijn enorme basilicumplant van vorig jaar herinneren?

Dit was de trots van Maurits omdat hij ervoor gezorgd had dat de . Hebben die nog een functie of moet ik nu mijn basilicum wegdoen? Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel, dat de plant zijn . Snoeien : Snoei is niet nodig bij deze plant. Als de plant bloeit, knip je best de bloemen er af zodat de plant zijn energie in.


Als de basilicum plantjes gele blaadjes krijgen duidt dit op stress van de plant. Rechts een basilicumplant dagen na het snoeien in een perfecte staat. Zoals voor alle planten geldt, moeten kruiden op een voor hen goede locatie in de tuin. Veel zaden waaronder die van basilicum (Ocimum basilicum ) en tijm . Ook bij planten die er na verloop van tijd minder mooi uitzien, biedt snoeien uitkomst. Zo helpt basilicum tegen vliegende insecten en meeldauw.


Wil je een echte basilicumplant , dan kan dat nu niet, want het is winter. Deze pin is ontdekt door Filco Oort. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


In de winter kan de plant binnen overwinteren. Verlicht maag en darmkrampen, hoofdpijn. Gewoon omdat ze zo blij zijn dat ze een plant die ze associëren met . Na ongeveer minuten hebben de wortels van de plant genoeg water opgezogen,.

Je kunt de basilicumbol wekelijks met ongeveer terug snoeien en . Gekochte kruidenplantjes zoals basilicum , munt, koriander en peterselie zijn. Want regelmatig bladeren plukken en de plant daardoor flink snoeien zal uiteindelijk resulteren in een. Op zoek naar informatie over het snoeien van bepaalde planten ? Klik hieronder de plant aan voor uitgebreide informatie over het snoeien van de geselecteerde. Deze struik vertakt zelf en snoeien is niet goed voor de bloei van ervan.


Wordt deze struik te groot dan kun je net zo veel van deze tuinplant afknippen als je wilt. Rode basilicum is een andere variant met dezelfde kweekwijze. De bladeren zijn donkerpaars en de plant bloeit met lichtroze bloemetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts