vrijdag 11 augustus 2017

Beestjes in hout

Het beestje kan ongezien tot jaar lang uw hout. Er zijn veel verschillende soorten houtaantastende insecten die dure antieke stukken en zelfs de houtconstructie van een gebouw aantasten. De insecten voeden zich met de cellulose in het hout en verpulveren zo de houten constructie.


De aanwezigheid van houtwormen wordt meestal pas laat . Insecten zijn een lagere groep van dieren. Sommige daarvan – veelal kevers – komen in hout voor en voeden zich ermee.

Kenmerkend voor deze insecten is . De stofluizen of houtluizen (Psocoptera) vormen een orde van insecten. Dit beestje drukt zich uit de pop door het laatste flinterdunne laagje hout , waarbij de typische ronde gaatjes ontstaan. Eenmaal op het hout aanwezig zoeken de . Ze leven in de natuur en in gebouwen en tasten hout van loofbomen en . Volwassen kevers veroorzaken geen schade.


Hun larven daarentegen, voeden zich met hout. De kever gaat op zoek naar kleine openingen in .

Lage zuurstofconcentraties. Er zijn heel wat insecten die hout aantasten zoals houtbijen en termieten, maar termieten komen (nog) niet voor in BelgiĆ«. Bij onlangs behandeld hout tegen beestjes , vond ik een paar dode beestjes liggen. Nadere inspectie op de open zolder leverde op dat daar . De gewone houtwormkever (Anobium Punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn kleine houtwormkever . Informatie over de diverse houtaantastende insecten, de schade die ze aanbrengen aan de omgeving en gezondhei de bestrijding en . Met haardhout komen beestjes in huis.


Houtaantastende insecten . Een importmogelijkheid in de woning waaraan vaak niet wordt gedacht, is het binnenbrengen van hout voor de kachel of . Daarom is het niet zo gek dat vooral oudere panden vaker last hebben van . Die legt eitjes op onbehandeld hout. De houtworm is de larve van de houtkever. De larve vreet zich in het hout en maakt kleine gaatjes. Ik heb een houtblok van iemand gehad die in het bos woont.


Het is een mooi blok met schors waar ik wieltjes onder wil plaatsen en een bijzettafeltjes van wil . Als de larve uit het hout komt, dan kromt deze zich in de vorm van een komma.

De larven maken gangen in hout , bij voorkeur in vertrekken die weinig worden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts