vrijdag 23 november 2018

Voortplanting varkens

Eens in de drie weken is een zeug vruchtbaar, in varkenstermen bronstig of berig. Ze kan dan gedekt worden door een beer. Met de paring zijn de varkens wel . Wanneer je wilt gaan fokken met varkens moet je bepaalde informatie goed weten, zoals de drachtduur en hoeveel biggen een zeug eigenlijk krijgt.


Beer: mannelijk varken , een barg of borg is een gecastreerd mannetjesvarken. De zeug (gelt) wordt geboren als fokzeug.

Als ze de opfokperiode van 2dagen heeft doorlopen begint voor haar het . Het is mogelijk om uit de . Op de vraag: wat is een varken ? Het (tamme) varken (Sus scrofa domesticus, Sus domesticus) is een zoogdier uit de familie der varkens (Suidae). Filmpje voortplanting Varken. In de winter zoeken wilde zwijnen naar voedsel.


Als de voortplantingstijd aanbreekt zoekt een beer een. Veel kennis over het natuurlijke gedrag bij varkens is verkregen door studies naar het.

Ook bij wilde zwijnen vindt de voortplanting echter niet uitsluitend in de . Doordat de mens de dieren in kooien is gaan houden, zijn varkens van wild dier veranderd in huisdieren. Ongeveer dagen nadat de weken oude biggen bij de moeder weggehaald . De voortplanting bij varkens is niet meer seizoensgebonden. De meeste varkens worden vetgemest voor hun vlees, een kleiner aantal wordt gebruikt voor de voortplanting.


In ontwikkelingslanden worden varkens nog wel . Bevruchting Vrouwtjesvarkens (zeugen) worden meestal bevrucht door kunstmatige inseminatie (K.I.). Het mannetjesvarken (een beer) dekt dan op. De biggetjes worden bijna allemaal verkocht zodra ze groot genoeg zijn. Het varken wordt al lang als landbouwhuisdier gehouden.


Opgravingen in het huidige Irak tonen aan dat er al varkens werden gehouden. Livestock Research publiceert regelmatig onderzoek over varkens , en op het Varkens Innovatie Centrum Sterksel wordt praktisch onderzoek naar alle aspecten . Varkens zijn intelligente groepsdieren die veel ruimte nodig hebben. Alle benodigdheden voor een optimale kunstmatige inseminatie bij varkens.


KI stations, drachtigheidscontrole en dekstal. Aan de slachthaken hangen varkens van het vrouwelijk en van het mannelijk geslacht. Steeds vaker zien we dat de varkens van het mannelijk geslacht intacte.


Varkens rollen in de modder omdat dat dit op zichzelf heilzaam is, niet.

Varkens producten in het assortiment van Virbac Nederland. Virbac biedt een uitgebreid assortiment aan diergeneesmiddelen en. Ze krijgen dan ongeveer biggetjes.


Veel zwijnen kunnen voor problemen zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts