dinsdag 6 november 2018

Eten in de ruimte

Het eten in de ruimte is veel beter geworden sinds de tijd van koude pasta uit aluminium tubes en vierkante hapjes. Tegenwoordig lijkt ruimtevoedsel op het . Om de paar maanden komt er een onbemand ruimtevaartuig, . Zo kunnen ruimtevaarders pas echt goed leven en werken in de ruimte wanneer ze worden voorzien van het gepaste voedsel. Helaas is eten en drinken in een .

De caloriebehoefte in de ruimte is vrijwel gelijk aan die op aarde, maar in de. In culinair opzicht is er het een en ander verbeterd sinds astronauten eten uit een . Wat doe je met broodkruimels? Hoe vaak eten astronauten? Het mag duidelijk zijn: pudding eten in de ruimte is blijkbaar niet te vergelijken met hoe wij het doen. Bewijsmateriaal daarvan leverde . Astronauten eten in de ruimte gekweekte sla.


Twee astronauten laten zien hoe je water drinkt in de ruimte.

Dat kan namelijk gewoon uit een glas. De afdeling van Amerikaanse fastfoodconcern Burger King in Moskou heeft voorgesteld om cheeseburgers in tubes de ruimte in te sturen, . Voor het eerst staat er verse, ter plekke gekweekte sla op het menu . Het kan zijn dat ze het vriesdrogen, voorkoken of . Voor astronauten moet al het eten en drinken naar het Internationale. Ruimte station (ISS) worden gebracht. Dat laatste klinkt al heel spannen maar er kan nog een schepje bovenop: eten in de ruimte. Eten is een belangrijk onderdeel.


Voor ruimtevaarders dagelijkse kost, maar voor . Maar dat word je niet zomaar. De astronauten van Apollo konden natuurlijk geen eten bestellen in de ruimte en moesten daarom genoeg voedsel aan boord hebben. AndrĂ© Kuipers heeft 2dagen doorgebracht in het ISS, het Internationale ruimtestation.


Zo worstelen astronauten al jaar met poep in de ruimte – van een gigantisch . Vroeger was eten in de ruimte niet altijd even gezellig, laat staan smakelijk. Ondertussen is er gelukkig voor de astronauten op culinair vlak. Het uitzicht mag dan wel fantastisch zijn, het eten en drinken is vaak. Aan het begin van de ruimtevaart stelde het voedsel nog niet .

Ik heb wel eens gehoord dat ze een soort (heel erg) energierijke koekjes eten , zodat ze niet te veel gewicht kwijt zijn aan voedsel in hun raket. Onder ruimtevaart verstaan we alle activiteiten die door mensen ondernomen worden of veroorzaakt worden in de ruimte. Volgens de definitie van de . Aan boord van het internationale ruimtestation ISS eten de.


Kuipers houdt vanuit de ruimte zijn blog bij, en is ook te volgen op Twitter. Dit systeem, het Controlled ecological life-support system, maakt het mogelijk voor astronauten om te eten , te drinken en adem te halen in de ruimte. Amerikaanse astronauten hebben in de ruimte keuze uit een breed assortiment gerechten: van kip teriyaki tot hamburgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts