woensdag 8 juni 2016

Wespen honing

De honingwespen (Masaridae) vormen een onderfamilie van de plooivleugelwespen (Vespidae). Het zijn vrij ongewone wespen , die nu als een onafhankelijke . Ze leven van nectar en stuifmeel dat ze uit bloemen en . Hoewel wespen – net zoals bijen – nectar drinken, zijn ze fysisch niet in staat om deze om te zetten in honing. Dat wil uiteraard niet zeggen dat . Dirk,maar wat voor ons doodnormaal is dat wespen geen honing vergaren dat .

Informatie over wespen en de hoornaar. De wesp maakt dus geen honing maar leeft van insecten ). Maken wespen en hommels net als bijen ook honing ? Wanneer je op een mooie zomerdag in je tuin, een insect van bloem tot bloem ziet vliegen, dan heb je veel kans dat het een bijtje is. De bij en de wesp worden vaak . Bijen zijn met name bekend om de honing die ze produceren.


Toegevoegd na uur: Bron-2: Wespen vallen bijen wel eens . Onze honingbij krijgt evenals de mens pas in het najaar echt last van wespen.

Hierbij gaat het dan meer specifiek over sommige soorten . Jaa heel goe wespenhoning bestaat niet. Het is wel een leuke literaire metafoor, gebruikt in boeken en gedichten. Wat zijn de verschillen tussen een wesp en bij?


Zijn er alleen uiterlijke verschillen of hebben deze dieren zelfs een andere levenswijze? Zowel bij de wespen als de bijen bestaan er solitair (op zichzelf) levende als. Het maken van honing levert hen een voedselvoorraad op gedurende het hele . Honingbijen, hommels en wespen behoren tot de sociale insecten, die staten vormen. Als de imker de honing afneemt van zijn bijen, geeft hij in het najaar een . Honingbijen zijn vegetariërs, ze eten alleen nectar en stuifmeel uit bloemen. Ook wilde bijen zoals hommels, behangersbijen en metselbijen eten alleen . Bijen, wespen en hommels, voor velen onder ons zijn ze allemaal hetzelfde.


Binnen de – biologisch gesproken – orde van de Insecten zijn de bekendste groepen toch wel die van de Vliesvleugeligen, waartoe bijen, hommels, wespen en . Wespen eten alles, ze eten honing , nectar en insecten (vlees). Andere bekende vliesvleugeligen zijn wespen , mieren en hommels. Naast dat de honingbij ons heerlijke honing kan bezorgen, zijn de bijen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts