woensdag 29 juni 2016

Bijen en hommels

Veel mensen weten dit niet, maar hommels zijn bijen. Ze zien er wel duidelijk anders uit dan andere bijen , met hun wollige, kleurrijke . Er zijn ook hommels die zelf geen nest maken maar de eitjes in het nest van andere. De Wilde Bijengids: overzicht van de in Nederland voorkomende hommels.


Bijna van de bestuiving vindt plaats door insecten en met name door hommels en bijen.

Van alle bijensoorten die in Nederland voorkomen staat meer dan . Dat kan Willem Wever je vertellen. VerschillenOp het eerste gezicht lijkt . Ze dragen bij aan het behoud van de diversiteit van planten én spelen een cruciale. Bijen en hommels zijn nodig voor de bestuiving van verschillende planten. Levenscyclus solitaire bijen.


In de herfst en het voorjaar zie je er minder van, terwijl ze ook dan flink bijdragen aan de vitaliteit van bijen en hommels. Veel bestuivers brengen de winter door .

Neem een kijkje op de website van de Bibliotheek! Waarom niet zelf de bijen en hommels (en andere mooie beesten) helpen om door deze barre tijden heen te komen? Honingbijen zijn vegetariërs, ze eten alleen nectar en stuifmeel uit bloemen. Ook wilde bijen zoals hommels , behangersbijen en metselbijen eten alleen . Berichten over Wilde bijen en hommels : Bestuiving.


De NVWA controleert gebieden waar bijenziekte heerst. We houden ook toezicht op bijensterfte en hommelsterfte door giftige gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien zijn bijen en hommels uiterst nuttige beesten, ze bestuiven gewassen. Soorten bijen, bijen herkennen, verschil tussen wesp en bij, verschillen tussen bijen en hommels , soorten wespen, verschillende bijensoorten.


Kolonie vormende dieren zijn sterk territoriaal: elke buitenstander wordt aangevallen door de . Voor hun bestuiving zijn de meeste planten namelijk afhankelijk van onder meer bijen en hommels. Deze brengen stuifmeel van de ene naar . Het komt vaak voor dat de brandweer een aanvraag krijgt voor de vernietiging van een wespennest, maar dat het in feite werkelijkheid om een heel ander insect . Onder bloeiende lindebomen worden in de nazomer, vaak massaal, stervende en dode hommels en bijen aangetroffen. Naar de oorzaken voor dit verschijnsel. Het gaat niet goed met de hommels.


Vooral intensieve landbouw is net als bij de bijen de grote boosdoener.

Voor het broed hebben honingbijen, hommels en solitaire bijen stuifmeel nodig. Met deze brochure willen we ons verdiepen in de rijkdom van de Aculeata. Meer bepaald de bijen , wespen, hommels en solitaire bijen worden. Kijk hier hoe ze er uit zien. Wespen vangen andere insecten, vooral kamervliegen en . Tijdens hun zoektocht naar nectar en stuifmeel bestuiven ze de bloemen, waardoor deze zich.


Hommels zijn de meest opvallende wilde bijen. Deze natuurgids neemt je mee in de wereld van de bijen. Ga naar buiten, kijk om je heen: welke bijensoorten zie je in jouw tuin? Wat doen ze, waar eten ze, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts