maandag 20 juni 2016

Leggen zoogdieren eieren

Het zijn de enige levende zoogdiersoorten die eieren leggen. De eieren zijn zacht, leerachtig en rijk aan dooier. Zij komen na een dag of tien uit.


Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. Dit is een van de vreemdste groepen dieren die er bestaan : zoogdieren die eieren kunnen leggen.

Niet alleen de vogels leggen. Eierleggende zoogdieren (Monotremata) zijn zoogdieren die eieren leggen. Dit is heel erg bijzonder, want de meeste zoogdieren worden . Tot deze orde behoort alleen de . De vrouwtjes leggen eieren , die ze uitbroeden. Ze hebben geen tepels, maar wel . Zelfs wij mensen zijn zoogdieren.


Zoogdieren baren hun jongen en zogen ze vervolgens.

Maar wist je al dat er ook zoogdieren zijn die eieren leggen ? MENSEN LEGGEN geen eieren. De meeste zoogdieren ook niet. Alleen het vogelbekdier en twee soorten mierenegels broeden hun jongen . Maar er zijn nog meer dieren die eieren leggen : vissen, reptielen, insecten én dinosauriërs! Er zijn ook twee zoogdieren die eieren leggen , namelijk de . Toch zijn er zoogdieren (de rest is uitgestorven) die eieren leggen , maar toch hun jongen voeden . Snaveldieren behoren tot de zoogdieren. Wel zogen ze hun jongen zoals . Vogels leggen eieren , die ze warm houden tot de kleine vogeltjes klaar zijn om.


Daarom groeien mensen, zoals de meeste zoogdieren , vóór hun geboorte in . Het vogelbekdier en de mierenegel de enige zoogdieren zijn die eieren leggen ? Na een draagtijd brengen vrijwel alle zoogdieren hun jongen levend ter wereld. Deze soort heeft zowel kenmerken van zoogdieren (lactatie) als van vogels (het leggen van eieren ) en reptielen (gifproductie). Voor wie dacht dat alle slangen eieren leggen om jongen ter wereld. Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en mono treme zoogdieren (mono tremen zijn zoogdieren die eieren leggen ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts