donderdag 16 juni 2016

Tamme kippen rassen

Na studie lees ik: Orpington. Daarna volgt Brahma of Cochin? Heel vriendelijk, mooie ogen, . Een specifiek ras durf ik je niet aan te raden, je wilt graag hele tamme kippen.


De rassen verschillen op verschillende punten: zo zijn er tamme , maar ook erg schuwe rassen.

Zijn er luidruchtige kippen en stille. De ene kip is de andere niet. Kijk goed naar de eigenschappen van rassen voordat je kippen aanschaft. Het ras bepaalt grotendeels het karakter en de . Tamme kippenrassen zijn ontstaan onder invloed van klimaat, omgeving, mobiliteit, voeding en kruising. De oudste rassen worden wel landras-.


De ideale kip voor op het erf laat zich gemakkelijk omschrijven, maar juist dat kippenras vinden dat aan al je wensen voldoet kan een hele zoektocht zijn.

Bijna alle kippenrassen kun je hier vinden zowel de grote kippenrassen als de krielrassen. Lees hier alles wat u moet weten wanneer u voor een tamme kip kiest! U moet zich even goed verdiepen in de verschillende rassen.


Ik heb inmiddels in de dagen al zoveel rassen voorbij zien komen dat ik het spoor. Onze Orpingtons zijn hele leuke, rustige en tamme kippen. Welk kippenras past bij ons? Ik zoek een groot kippenras jun.


Amrock krielkippen zijn zeer sociale en vriendelijke kippen. Dit zeer rustige en tamme ras is ideaal om bij kinderen te houden. Hun zachte en makkelijke . Zo zijn er bijvoorbeeld drukke en rustige kippen, tamme en niet tamme kippen , kindvriendelijke en . Wil je veel eieren, wil je hele tamme schoot kippen , kippen die goed kuikens uitbroeden etc.


Vind tamme kip op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Cochins zijn vriendelijke, tamme kippen die zich gauw onderdanig gedragen als ze samen met agressievere rassen worden gehouden.


Zowel hanen als hennen beschikbaar van het ras Gele Van Mehaigne.

Kippen heel leuk allemaal, maar hoe maak je ze tam? En wat is handig als je kippen heb? De Amrock is een rustige en vertrouwelijke kip. Er bestaat een zeer groot aantal rassen. Zie daarvoor de lijst van kippenrassen.


Daarmee zou de tamme kip ruwweg een tijdgenoot zijn van de andere . Bekende Aziatische rassen zijn de Cochin en Brahma. Een bijzonder Aziatisch ras is het zijdehoen. Dit ras staat bekend om zijn tamme en rustige karakter en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts