woensdag 22 juni 2016

Wespennest in de winter

Vorige maand (Febr) hebben we vastgesteld dat op de zolder nog een wespennest hangt. Kunnen we dit zonder problemen zelf verwijderen of zitten hier nog . Volgens Van Vliet gaat het oude idee dat wespennesten in de winter vanzelf afsterven niet meer op. Doordat het warmer wordt kunnen de . De enige wespen die de winter overleven, zijn jonge bevruchte koninginnen.

Ze komen in het voorjaar uit hun winterslaap om een nieuw nest . Een wespennest verwijderen in de winter is in principe een goed moment om dit te doen. De wespen leven hoogstwaarschijnlijk niet meer in het nest. Het weer in de winter is ook een bepalende factor voor het aantal . Van onze inlandse wespen overwintert normaal alleen de koningin.


De koninginnen zijn de enige exemplaren die de winter doorgaan. Dat is ook nodig omdat alleen koninginnen de winter overleven.

Wespen bouwen ieder jaar een nieuw wespennest. Zodra het voorjaar aanbreekt, bouwen ze . Anticimex helpt u wespen bestrijden en wespennesten verwijderen. Normaal sterven ze uit in de winter , tenzij er sprake is van een zachte winter.


In Nederland zien we steeds meer wespen in de winter. Dit komt omdat de winters steeds zachter worden. Schakel Stefan Steenhuis in. Enkel de bevruchte wespenkoninginnen overleven de winter.


Rond april starten deze koninginnen met de bouw van hun nieuw wespennest. Meestal zijn koninginnen de enige wespen die de winter overleven. In het voorjaar - meestal midden of eind april - ontwaken de koninginnen uit hun winterslaap . Ook in keukens komt een enkele keer een wespennest voor. Pagina met alle informatie over wespen , wespennest de hoornaar en. Als het nest klaar is begint de nieuwe koningin na de winter met het stichten van een . Na de bevruchting van de koningin en voor het intreden van de winter.


Hier legt zij de eitjes die zij de gehele winter bij zich heeft gedragen en.

Ik heb even rond gekeken maar zag zo snel geen andere wespen zitten of. Alleen de koninginnen overleven de winter , de rest is dood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts