dinsdag 20 januari 2015

Kip laten broeden

Normaalgezien nemen we dat weg en zal de kip nog niet aan broeden denken. Zodra er een aantal eieren in hun nestje liggen bestaat de kans dat de kippen. Bij hardnekkig broedse kippen is het weghalen van de eieren vaak niet genoeg om de kip te laten stoppen met broeden.


Je kip eieren laten uitbroeden kan een makkelijke en leuke manier zijn om een aantal jonge kippen erbij te krijgen, die weer kunnen zorgen . Kippenhouders maken onderscheid tussen gewenste en ongewenste broedsheid.

Tijdens het broeden verandert het gedrag van een broedse kip. Je kan een broedmachine gebruiken of je kan ze door een broedse kip laten uitbroeden. Allebei hebben ze voor- en nadelen en je moet er goed over nadenken . Wij hebben thuis kippen maar geen haan, schrijft Jos.


Voor uitbreiding zouden we graag eieren laten uitbroeden. We vragen ons af hoe lang . Kuikens en onuitgebroede eieren.

Laten doorbroeden of van nest. Wanneer wordt het te koud voor natuurbroed ? Meer resultaten van kippenforum. Om een ei op natuurlijke wijze . Het uitbroeden van eieren en het grootbrengen van kuikens is enorm leuk om. Eieren door de kip laten uitbroeden.


Indien je met een broedse kip succesvol wil broeden , overweeg dan ernstig. Je moet je dus realiseren dat je de haantjes misschien moet laten slachten. Daarom kan je de kip beter apart laten broeden.


Haar kuikens laten uitbroeden is ook geen oplossing. We hebben niet genoeg ruimte voor nog meer kippen , en ze wordt na dat nestje weer . Het laten liggen van eieren is vaak bevorderlijk voor de broedlust. Tegen andere kippen neemt ze een afwerende houding aan door de vleugels . Maar het alternatief van maar laten broeden voor niets vind ik ook niet . Een kip legt zoveel eieren, tot er genoeg zijn om te broeden.


Ze houdt de eieren op ongeveer 40.

Broedende hen en kuikens moeten goed verzorgd worden. Broedeieren zijn eieren die bevrucht zijn door een haan. Ze zijn bedoeld om uit te laten broeden door een kip of een broedmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts