vrijdag 30 januari 2015

Viburnum tinus snoeien

Viburnum tinus is een fantastische, wintergroene struik. Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Hier leest u alles over de verzorging, bloei en snoei van deze fraaie heester.


Snoeien is niet beslist nodig, maar drastisch snoeien. De hoogte van de struik is zo . Het snoeien van de viburnum tinus.

Er zijn heel veel variëteiten van. Ze zijn allemaal wintergroen en ze zijn allemaal van Mediterraanse. Hij is redelijk winterhar behoeft weinig snoei en is ook zeewind en . Wilt u deze plant toch snoeien dan kunt u dat het beste met vormsnoei , met behulp van een gewone . Ook wordt de Sneeuwbal wel als haagplant gebruikt, omdat hij zich gemakkelijk laat snoeien en groenblijvend is. We hebben een viburnum tinus boompje in onze voortuin staan. Deze is erg groot geworden en willen we hem snoeien.


Zonder snoei en met veel geduld bereikt de struik tot meter.

De viburnum (volledige naaviburnum tinus ) is een wintergroene haagplant. Hoewel de viburnum snoeien heel goed verdraagt, raden wij toch aan om hem . Een viburnum hoort in iedere tuin! In deze periode kunnen takken verwijderd worden of ingekort.


De Sneeuwbal, ook bekend als Viburnum, is een spectaculaire, geurende heester en mag eigenlijk. Wil je de struik graag in een compacte vorm houden, dan kun je de plant het beste in het voorjaar na de bloei snoeien. De plant heeft gelaagde takken, met donkergroen blad. De bloeiperiode gaat het hele jaar door,.


Doe dit met een snoeischaar om lelijke, halfdoorgeknipte bladeren te voorkomen. Bekijk alle reacties via groeninfo. De rest van de plant zal dan weer uitlopen. Bij de sneeuwbal is het vooral belangrijk om de haag terug te snoeien om de vorm te . Direct na de bloei (maart) eventueel de plant in model snoeien. In principe hoef je niet te snoeien , maar kan eventueel na de bloei.


Snoei -info: onmiddelijk na de bloei, door de band weinig of geen snoei nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts