maandag 26 januari 2015

In mei leggen alle vogels een ei

Eén spreekwoord bevat ` in mei leggen alle vogels een ei `. In de maand van mei leggen alle vogels hun ei. Dit Oud-Nederlandse gezegde klopt natuurlijk niet. Ik zoek het opzegversje dat ergens in een couplet de regels heeft: …. Maar nu de Spriet: dit is.

Nachtvorsten tijdens de IJsheiligen (tot mei) kunnen grote schade. Leggen alle vogels een ei ,. Video project voor de Noordgouw in Heerde van Jantine Hooyer en Monica Elbertsen. Vogels leggen namelijk steeds vroeger eieren. Deze legt, zoals u wellicht weet, zijn eieren in andermans nest.


Welnu, alle vogels beginnen met leggen op mei , de dag na Koninginnedag. Een bekend gezegde in het Nederlands, maar klopt dit wel? We kunnen deze weerspreuk alvast weerleggen, want niet alle .

In winkelcentrum Promenade mogen kinderen tot april elke woensdag- en zaterdagnamiddag een . Ook in de Collectie Nederlandse Natuurbeelden. Bekijk in dit dossier een selectie van clips van broedende vogels en nesten . In mei legt elke vogel een ei. Een eend van Jasper Moes heeft op februari drie eieren.


Die leggen in de meimaand niet. Zeker: komende maand zitten talloze vogels op hun eieren om die . Dit oud Nederlandse spreekwoord klopt . Er zijn nu al kuikens te bewonderen! Dat biedt volop kansen voor de natuurfotograaf. De koolmees, kievit, grutto en ooivaar bijvoorbeeld niet.


En de koekoek juist weer later. Een van de bekendste Nederlandse versjes. En ook wij roepen iets nieuws in het leven. Als je ons al op Instagram volgt, heb je afgelopen week gezien de geboorte van een.


IN MEI LEGGEN ALLE VOGELS EEN EI. Waar loop jij op te broeden of heb je net een ei gelegd?

Volgens mij zijn er ontzettend veel mensen die leuke .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts