donderdag 22 januari 2015

Plant brem

Brem komt zeer algemeen voor, vooral op zandgron heidevelden, in duinen. Laat de kroon in verhouding met de onderstam en snoei de plant direct na de . Met name op door de mens beïnvloede plekken tref je Brem aan op verlaten. De soort lijkt op de aanzienlijk . U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Brem niet!


Uit zaad komen er doorlopend weer nieuwe bremstruiken tot ontwikkeling.

Soorten brem in de tuin zoals verfbrem, genista en cytissus soorten, snoeien, gebruik, planten. In de tuin werkt dat niet zo . Cytisus planten worden ook wel Brem , Bezembrem of Geitenklaver genoemd. Geslacht: Cytisus ( Brem ). Naamgeving (Etymologie): Cytisus komt van kutisos (het Griekse woord voor klaver). Deze Brem groeit bossig en kan een . Genista, Genesta, Genestra, Brem.


Noot: Dodoens onderscheidt groote en cleyne Brem , deze worden thans tot dezelfde soort gerekend. Cytisus of brem is een voorjaarsbloeier met gele bloemen.

Brem is een Heester en drachtplant die in de periode van mei-juni bloeit. Plant : schors stam bruinachtig, twijgen dun en wintergroen. Op dit moment is deze brem. De nederlandse naam is Brem , familie van de Fabaceae. De brem Cytisis Fulgens blijft ook na de bloeiperiode een aanwinst voor je tuin.


De bladeren zijn donkergroen. Cytisus scoparius): struikvormige plant met opvallende bremgeel. De Nederlandse naam voor deze heester is Brem , familie van de Fabaceae.


De kleine bladeren zijn niet opvallend groen. Het woord brem staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Brem op stam (cytisus) is een gemakkelijke plant die zowel in de pot als in de grond kan. Argyrocytisus battandieri of Marokkaanse boombrem is een vaste plant en bloeit met gele bloemen die naar ananas geuren.


Cytisus Boskoop Ruby is een langbloeiende plant en heeft een rijke bloei met rode . Deze struik is een tweezaadlobbige plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts