dinsdag 20 januari 2015

Sering stekken

De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . Je kunt ook stekken of uitlopers van de seringenstruik van een vriend of de . In juni kun je allerlei planten stekken , kruidachtigen en veel vaste planten en heesters. Clematis, sering en de vlinderstruik bijvoorbeeld.


Een sering kan niet op de gewone manier vermeerderd worden, zoals stekken.

De sering is nml geent op een onderstam. Tuinforum onderwerp: seringen stekken. Bekijk alle reacties via groeninfo. Heeft iemand enig idee of je Seringen ook kan stekken ? Mijn sering heeft gewoon nieuwe uitlopers in de gron die zou je kunnen afsteken. In dit artikel uit de serie tuinplanten lees je alles over de heerlijk ruikende heester de Sering ofwel Syringa vulgaris.


Hoe en wanneer moet je de Sering snoeien, . Maar kwam er toen achter dat stekken niet echt gebruikelijk is. Mijn mooie sering is omgevallen vannacht.

Van snelgroeiende soorten zoals hazelaar, moerbei, sering en esdoorn kunnen in het voorjaar jonge scheutjes ingelegd worden. Vijgen, pruimonderstammen . Als je tevreden bent een struik of heester, kun hem stekken om hem te. Amerikaanse sering (Ceanothus), dwergcipres (Chamaecyparis), . Dit geeft de sering een extra impuls om knoppen te vormen. Stekken is heel eenvoudig: u knipt een top uit de plant en plaats deze in een . Koop of Verkoop sering op Marktplaats.


Een andere benaming is herfstsering, omdat de bloeiwijze op die van de seringen lijkt. Het vermeerderen van de vlinderstruik gaat door middel van stekken of . Lees hier meer over het planten en verzorgen van sering. Wanneer is de beste periode om stekjes te planten van een sering ? Syringa pekinensis stelt weinig eisen, zolang hij maar op een zonnige plek staat. Stekken : Een erg goede site over het vermeerderen van de Sering vindt u hier.


Wanneer en hoe kan ik het beste Oleanders en Sering stekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts