vrijdag 23 januari 2015

Gouden regen giftig

De goudenregen is een zeer giftige plant. De vruchten van goudenregen lijken een beetje op eetbare boontjes. Kinderen verzamelen ze soms om te spelen en . In het wild groeit de goudenregen in Midden- en Zuid-Europa.


Beste,wij hebben een jaar of geleden een huis gekocht, een prachtige wilde tuin met een prachtig bloemende (gele) gouden regen.

Ik heb eens gelezen(gehoord) dat blauwe en gouden regen (plant met prachtige trossen bloemen ) giftig is voor kleine kinderen en dieren. Goudenregen Laburnum vulgare. Met name de zaden zijn giftig.


Paarden zijn erg gevoelig voor goudenregen. De zaden zijn sterk giftig , daarom is deze minder geschikt voor tuinen met kinderen. Om die reden wordt de goudenregen inmiddels veel minder in het openbare plantsoen . De hele gouden regen is giftig , en vooral de peulen.

Alle delen van de plant zijn giftig. Het Antigifcentrum catalogeert taxus, oleander en gouden regen als zeer giftige tuinplanten. Zelfs bij geringe inname zijn ze toxisch. Deze hybride is een kruising L. Een geweldige gouden regen bloeit in ons domaine du Bonsoy.


De Laburnum is een boomsoort die tot meter hoog kan worden en zo hoog is . Het blad en de vruchten van de gouden regen zijn giftig. Giftige plantendelen: vooral bloeiwijzen, wortels, bast en zaden (tot l , cytisine ),. Acht zaden kunnen al dodelijk . Laburnum anagyroides, de gewone goudenregen , kan een hoogte van 5-m bereiken.


De hoofdtakken splitsen zich onder . De peulen van de gouden regen zijn giftig ! De boom is dus niet geschikt voor . Zeer giftige bomen en struiken voor paarden. Oppassen dus met name met (kleine) .

Na de bloei worden ( giftige ) peulen gevormd die men bij jonge . Een aantal afval van planten die in de vijver kunnen terechtkomen zijn giftig voor vissen, met name de. Laburnum, goudenregen , zeer giftig voor mens en dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts