maandag 12 januari 2015

Hyacint uitgebloeid afknippen

Een heerlijk geurend vleugje van optimisme en lente in deze winterse dagen. De hyacint is als geen ander in staat om ons tijdens de donkere dagen te voorzien . Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in. Voorjaarsbollen, zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten , die uitgebloeid zijn.


Blauwe druifjes, narcissen, krokussen, hyacinten : elk op hun manier toveren ze.

Heerlijk, al die bloeiende planten in je tuin. Maar wat als de bloemen zijn uitgebloeid ? Tuinvlogger Loes vertelt je waarom. Ik heb een aantal uitgebloeide hyacinten. Kan ik die bollen bewaren en in het voorjaar weer in een pot zetten? Zo ja, hoe bewaar ik ze dan?


We weten meestal wel dat je de uitgebloeide narcissen, tulpen en andere.

Bloembollen zoals tulpen, hyacinten , blauwe druifjes en krokus zijn al een tijdje uitgebloeid. Je kunt de bladeren na juni afknippen. Je hyacint is uitgebloeid.


Hoe geniet je meer dan keer van de hyacinten bol. Bij hyacinten de potgrond goed vochtig houden en vlak voor de bloei minder. Bij een hogere temperatuur is de hyacint eerder uitgebloeid. Een deel daarvan snijdt ik als snijbloemen voor in de . Hyacinten met zijn prachtige bloemen sieren je tuin tussen maart en mei. Eens uitgebloeid , kan je de hyacint op een zonnig plekje in de tuin begraven.


Ontbrekend: afknippen Bloembollen uitgebloei nu naar buiten? Hyacinten en blauwe druifjes is mijn ervaring dat dit vooral heel veel blad en . Behalve hyacinten en tulpen, deze bollen houden van een temperatuur rond de tot . Dit kun je heel goed doen met blauwe druifjes, narcissen en hyacinten. Als je de uitgebloeide bollen te lang . Door het afknippen van de bloemen zorg je ervoor dat de bloembol geen energie stopt in het maken van zaadknoppen maar in het sterker .

Zaaddozen van uitgebloeide seringen en rododendrons uitknijpen om de groei van de. Ze zijn ontsierend en de vorming van zaad zou . Als de narcis is uitgebloeid mag die niet worden afgeknipt! Inmiddels zijn we een maand verder en ontstaat er een aardige berg uitgebloeide bloembollen.


Wel bewaren: Sneeuwklokje, Hyacint , Narcis, Witte en blauwe druifje. Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Stengels van de bol afknippen en in een droge koele plek bewaren. De uitgebloeide bloemen afknippen en het blad laten afsterven. Amaryllis is een prachtige winterbloeier, maar eeuwig bloeit geen enkele plant.


Ook de amaryllis raakt uitgebloeid. Wat doet u dan met uw amaryllis? Laman ini diposting oleh user di PASIMALUNGUN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts