donderdag 22 januari 2015

Wat is hard water

Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat. In Nederland wordt verreweg het meeste drinkwater uit de bodem gewonnen . Zacht water duidt op kalkvrij water. Spring naar Wat is minder?


Wateronthardingmethodes Tip! Wat is waterhardheid en hoe hard is jouw water?

De hardheid van het water heeft te maken met de hoeveelheid kalk . In veel gemeenten in ons land is het drinkwater middelhard tot zeer hard. Dat kan in een aantal situaties leiden tot problemen met kalk. Hoe meer calcium en magnesium, . Hoe harder het water, hoe meer zeep moet worden toegevoeg wat dus meer geld kost. Dat heeft gevolgen voor de samenstelling van het water dat eruit gewonnen wordt.


We spreken van hard water als het calciumgehalte in het water hoog is. Kalk en calcium zorgen voor hard water. Wij geven hier meer uitleg.

Wat zijn gevolgen van hard water? Wat voor gevolgen heeft hard water ? Calcium en magnesium bepalen samen de hardheid van uw drinkwater. Daarmee is ons drinkwater zacht.


In veel gebieden is het leidingwater hard. Dat wil zeggen dat het veel kalk bevat. Duitse hardheid (°dH) of millimol. Het gevolg hiervan is dat er zich op alle materialen die er regelmatig mee in . Komt er bij jou hard of zacht water uit de kraan?


Hoe kom je daar achter en wat heeft de hardheid van je drinkwater voor gevolgen op je gezondheid en je . Voor meer info over hard water , zie de website van AquaFlanders. Bij de aankoop van een waterverzachter is het handig om het begrip “ waterhardheid ” te kennen. Tijdens de zuivering en in het leidingnet controleren wij nauwkeurig of het drinkwater voldoet aan de strenge normen die gelden.


Wilt u weten wat de hardheid. De onderzoeken over waterhardheid en gezondheid hebben redelijk wat discussie losgemaakt. Zeker voor een land als Nederland is er namelijk nogal wat op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts