vrijdag 16 januari 2015

Salie snoeien

Om wildgroei van salie tegen te gaan is het belangrijk om de salie in het voorjaar te snoeien. Gebeurt dit voor de winter bestaat de kans dat deze het moeilijk . Salie wordt na de bloei best gesnoeid om bossige planten te behouden. Salieblaadjes worden gebruikt in de keuken.


Salvia officinalis ( echte salie) is een veelzijdige kruidenplant.

Salie kun je snoeien of knippen knippen, de plant groeit er beter door en het kruid is lekker in gerechten. Bij een zuchtje wind wuiven de paarse pluimen sierlijk heen en weer en je blijft er vol bewondering naar staren. Kortom, snoeien ja, maar niet te diep insnoeien.


Qua aroma steekt de spaanse salie (Salvia Officinalis Angustifolia) er met kop en schouders . Er zijn echter nog veel meer prachtige salie soorten. Lees hier over salie planten, verzorgen en snoeien. De verschillende soorten Salvia zijn favoriete planten .

En natuurlijk ken je wel de Salie die je ook wel in de keuken gebruikt. Halverwege de zomer houdt je Salie het bloemtechnisch voor gezien. Kan of mag je hem dan snoeien. Snoei terug tot op levendige plantendelen. Salie mag je nooit te diep insnoeien, de planten overleven het niet.


Niet-groenblijvende soorten worden behandeld . Salie (Salvia) is verkrijgbaar in diverse tuinvormen en vele kleuren van. Na de bloei in de nazomer mag je nogmaals snoeien maar doe dit . Plant deze salie op een humusrijke, goed water doorlatende grond. Salvia microphyllla Hot Lips of Salie is een opvallende halfheester met.


In het voorjaar, ongeveer half april, kan de halfheester goed gesnoeid worden. Witte salie planten - veel gestelde vragen pag. Drogen (Wordt aan gewerkt !) stekken.


Zaden bewaren (Wordt aan gewerkt !) Vensterbank. Een oud spreekwoord luid wie Salie in de tuin heeft, heeft nooit een. Om de bladeren dicht te houden snoeit u Salie in de lente en in .

Let hierbij op dat dit niet te diep gebeurd. De jonge scheuten moeten zichtbaar blijven . Koop uw vaste plant Salie vertrouwd online in onze webshop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts