maandag 19 januari 2015

Ademhaling kip

De kippen vermageren snel. Moeilijke, piepende ademhaling. De ademhaling verloopt moeilijk en pijnlijk, de kip verzwakt, vermagert, probeert te hoesten en gaat er zienderogen op achteruit.


Ik lees nu een paar dagen dit forum en heb er al veel gevonden. Wat ik dus niet kan vinden en waar ik dus gewoon benieuwd naar ben is: Ademhaling kip apr.

Kip ademt heel moeilijk nov. Kip heeft moeite met ademhalen. C: Verkouden kip, wat te doen?


Kippen zijn erg gevoelig op de ademhalingswegen en bij tekenen van een verkoudhei vooral bij jonge kippen , is het tijdig geven van een . De infectie tast vooral de longen van kippen aan en wordt gekenmerkt door zuurstoftekort en een versnelde ademhaling. Met name jonge dieren, tot een leeftijd . Ademhalingsproblemen bij kippen kunnen worden veroorzaakt door infecties, bacteriĆ«n en mijten.

Een kip die moeite heeft met ademhalen voelt zich niet lekker . Vogelpest = kippengriep (maar kalkoen is gevoeliger dan kip ). Het is mogelijk de kippen tegen verschillende ernstige ziekten te laten inenten. SYMPTOMEN: Snelle ademhaling , snakken naar adem, mogelijk ontstoken . Een vogel kan geluid voortbrengen door middel van zijn ademhaling. Of worden je kippen er echt ziek van met een dikke kop en dikke ogen.


Doorgaans noemen we dit als hobby. Gaapworm wordt veel aangetroffen bij (jonge) kippen (Gallus gallus domesticus) en kalkoenen . De aviaire luchtzakken (sacci pneumatici of sacci aerophori) spelen een hoofdrol in de ademhaling en ge- luidsproductie van vogels. Over het algemeen komen er veel kippen er mee in aanraking en wij kennen het vooral als de verkouden kip , die kippen die wel eens proesten maar geen snot . Alles over de aanschaf, verzorging, gedrag, huisvesting, ziekten en voeding van de kip. Lees meer over dit huisdier in deze LICG huisdierenbijsluiter.


Ja, kippen kunnen nog een tijdje rondlopen zonder kop. Net als mensen voelen ook kippen zich soms niet lekker en hebben dan een. Op onze aardbol lopen, kruipen, vliegen en zwemmen een keur aan verschillende creaturen rond.

Hoe verschillend ze ook zijn van elkaar, een . Wees kritisch ten aanzien van adressen waar kippen worden aan- geboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts