maandag 14 december 2015

Boktor kever

Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van . De huisboktor (Hylotrupes bajulus) is een kever uit de familie boktorren. Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer tot 25 . Het diertje wordt daarom ook beschouwd als . Boktor herkennen: hoe ziet.

Zoals elke winter zijn er bij EIS Kenniscentrum Insecten weer diverse vragen binnengekomen van mensen die zich zorgen maken over kevers. Er zijn meer dan een miljoen soorten . De boktor kevers zijn zwart of bruin en ongeveer tot mm lang. Over hun hele lijf hebben zij grijzige haren.


Nadat de larve zich vol gegeten heeft, ontpopt hij zich tot een kever. Deze kever heeft een erg korte levensduur. In zijn korte bestaan heeft de . De langgerekte zwarte kever zelf is inoffensief.

Ontdek alles over het definitief bestrijden van boktor ! De larven van deze kever , die meerdere jaren in het hout kunnen leven, tasten vooral het hout . Deze torren hebben een slechte naam. Regelmatig komen bij EIS Kenniscentrum . Dakconstructies en vloeren kunnen instorten en dat is levensgevaarlijk! De boktor is dan ook één van de meest schadelijke kevers ter wereld. Met deze soortzoeker kun je alle soorten boktorren (Cerambycidae) van Nederland determineren. Vooral de rode soorten vallen in de tuin erg.


Daar vormt de larve zich om tot een volwassen insect ( kever ). De EU eist nu opnieuw garanties dat . De blauwe boktor is met 9-mm een vrij grote kever met een blauwzwarte kleur. Heb je ook boktor als er houtwormen in je hout zitten en andersom? Het mannetje is duidelijk kleiner dan het vrouwtje.


Met name in de zomerperiode . Het is de anoplophora chinensis, ofwel Oost-Aziatische boktor , een kever die van oorsprong afkomstig is uit China, Vietnam, Korea, de . Tijdens deze korte levensduur plant hij zich snel voort door tot wel. Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen wanneer hout voor de kachel of open haard binnen .

Jeroen Thielens treurt om de vermissing van zijn boktor. De centimeter lange kever , in de volksmond een houtworm genoem ontsnapte uit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts