dinsdag 22 december 2015

Basilicum plant oogsten

Hoe oogst je deze basilicum. Als je deze plant binnen zet, zou hij kunnen overwinteren. Knip de hele stengel af met een schaar, maar laat twee stel bladeren vanaf de grond . Ja basilicum kan je terug knippen zodat de plant snel weer aan kan groeien en nieuwe scheuten vormt. Om de basilicumblaadjes te oogsten , .

Hoe kweek ik het best basilicum ? Hoe basilicum zaden winnen? Er bestaan veel verschillende soorten, waaronder de . Want het verzorgen van een basilicumplant heeft wat voeten in de aarde. Oogsten Er wordt wel eens gezegd dat een grote plant zijn smaak . Ook tijdens de bloei kun je de blaadjes gewoon oogsten en eten, zonder . Spring naar De basilicum oogsten en gebruiken - De basilicum oogsten en gebruiken.

Terwijl de plant groeit haal je de bovenste twee paar blaadjes . Basilicum wordt niet voor niets koningskruid genoem ze is een heerlijke. Je mag ook de hele topjes van de planten oogsten , de plant zal daarop reageren . Weet jij hoe je blaadjes van een basilicumplantje af moet halen? Basilicum oogsten : uitleg voor de aandeelhouders van onze zelfoogsttuin.


Spring naar Oogsten en bewaren - Als je een kleine hoeveelheid basilicum wilt oogsten , kan je gewoon een paar losse blaadjes afplukken of knippen. Dark opal basilicuplant welke een prijs heeft gewonnen in Amerika,. Als de plant eenmaal een hoogte van 30cm heeft bereikt kan je beginnen met oogsten.


Als je eenmaal een mooie plant hebt kan je eindeloos basilicum oogsten. Pluk de blaadjes vanuit de top van de plant of knip de gehele stengel af met een schone. Basilicum in de volle grond kun je van mei tot en met oktober oogsten.


Nijpen en oogsten gaan hand in hand want iedere keer je nijpt oogst je ook basilicumblaadjes. Bij iedere nijp- of oogstbeurt zal de plant meer zijtakken vormen . Hebben die nog een functie of moet ik nu mijn basilicum wegdoen? Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel, dat de plant zijn bossige vorm blijft houden en meer blaadjes krijgt om te oogsten.


Basilicum heeft een sterke herkenbare geur en aroma en wordt voornamelijk gebruikt in de Italiaanse keuken.

In het verleden kon een vrouw in Italiƫ een basilicum plant in de vensterbank zetten om aan te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts