woensdag 16 december 2015

Mensenvlooien

Andere bekende soorten zijn. Vlooien zijn er in veel verschillende soorten. Zo kenen we de kattenvlo, de hondenvlo, de rattenvlo, de egelvlo en ook de mensenvlo. Waar houden vlooien zich op?


Net als honden- en kattenvlooien leven mensenvlooien van bloed van mensen.

De mensenvlo is een insect dat behoort tot de parasieten. Er zijn kattenvlooien, hondenvlooien, vogelvlooien en zelfs mensenvlooien. Lees hier alles wat je moet weten over de verschillende soorten vlooien.


Hoewel de mensenvlo in Nederland niet meer voorkomt, kun je nog wel last hebben van kattenvlooien. En die lusten ook best mensenbloed. Komen vlooien ook op mensen? Vaak hoor je dat vlooien voorkomen bij huisdieren, maar helaas komen vlooien op mensen ook voor.


Dit omdat de mensenvlo ook verschillende soorten zoogdieren als gastheer heeft.

In een groot deel van de wereld is de mensenvlo. Wie zal de mens zo irriteren als de vlo? Tenminste in Nederlan in andere landen komen mensenvlooien nog vaak.


Net zoals ieder jaar signaleren dierenartsen dit najaar een vlooienplaag bij vele katten- en hondeneigenaren in huis. Denk u dat u te maken heeft met mensenvlooien ? Dan kunt u hier alle informatie vinden om zeker te weten dat het vlooien zijn en hoe deze te bestrijden zijn. Pulex irritans is ook een drager van Yersinia pestis (de pest). Kunnen mensen vlooien van huisdieren krijgen? De vlooien van je huisdier kunnen ook mensen bijten, maar zullen snel terug wegspringen, omdat ons bloed . Soms denkt men ook wel dat mensenvlooien of -luizen geholpen kunnen hebben bij de handhaving van de ziekte in de late oudheid en de middeleeuwen.


Gerelateerd aan mensenvlo. Bioloog Patrick van Veen leidt elke week medewerkers van bedrijven rond in de Apenheul. Het idee: kijk maar eens goed naar die apen, het is . Voorbeeldzinnen met ` mensenvlo `. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden? Mensen, vlooien en luizen verspreiders van pest en niet ratten.


Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Daarin staat dat niet ratten maar vlooien en luizen op mensen. Er zijn verschillende soorten vlooien zoals de rattenvlo, mollenvlo, watervlo of de mensenvlo die op mensenhuid en gelijkaardige dierenhuiden, ze bijt overal en . De evolutie heeft vast een fout gemaakt. Toch houdt een vlo heel erg veel van mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts