maandag 14 december 2015

Bedreigde vissoorten

Rode Lijsten wordt gehoopt dat van de nu bedreigde soorten er . Van deze vissoorten is wereldwijd geen duurzaam product te vinden. Net als op het land komen ook in zeeën, oceanen en rivieren bedreigde diersoorten voor. Voorbeelden van bedreigde vissoorten zijn de kabeljauw, tonijn, het.


De IUCN (internationale unie voor natuurbescherming) publiceerde deze week een nieuwe rode lijst met bedreigde Europese vissoorten.

De voedselmarkt in Azië drijft diverse vissoorten naar de rand van uitsterving. De grootste vissoorten in de Europese zeeën worden met uitsterven bedreigd door overbevissing, zo blijkt uit een nieuwe studie. De Atlantische oceaan is ruim miljoen vierkante kilometer groot en is met deze maat de tweede grootste . Negentig Europese vissoorten worden zelfs met uitsterven . Een aantal vissoorten , zoals de paling of de tonijn, eten voornamelijk andere.


De paling staat ook op de lijst van bedreigde diersoorten en het . Vertalingen in context van meest bedreigde vissoorten in Nederlands-Engels van Reverso Context: De kabeljauw en de tonijn worden door Morillon benadrukt.

De meeste bedreigde vissoorten zijn zoetwatervissen. Ze leven in rivieren en meren in gebieden waar grote milieuproblemen heersen, bijvoorbeeld door de . De VISwijzer beoordeelt vissen , schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. RAVON heeft de analyses voor de aan zoetwater gebonden vissoorten uitgevoerd.


Dieren In Europa worden zoutwatervissoorten () met uitsterven bedreigd. Daarnaast worden nog eens soorten () beschouwd . Door langdurige overbevissing is kabeljauw een van de meest bedreigde vissoorten in Europa geworden. Daardoor wordt niet alleen het voortbestaan van de . Helaas, weer niet gelukt om ( vis )soorten wereldwijd te beschermen Met de steeds leger wordende zeeën en oceanen leek het hoog tijd de . Hierdoor raken veel soorten ernstig bedreigd.


Raadpleeg de rode lijst van bedreigde vissoorten van Greenpeace, en laat u leiden door de . De Bewuste Visweek, voorafgaand aan de week van Dierendag, besteedt aandacht aan het MSC- en ASC-keurmerk voor respectievelijk zeevis en kweekvis. Wereldwijd zijn er veel klachten over de lijst van beschermde vissoorten , maar gelukkig. Er zijn veel opties om de bedreigde soort te helpen beschermen.


We hebben respect voor bedreigde vissoorten.

Vanzelfsprekend bannen we de verkoop van soorten die onder druk staan. We kiezen voor verantwoorde . Vis is gezon maar de zeeën raken leeg. Hoe kun je met een goed gemoed nog vis eten? Zes vragen over verantwoorde vis.


Koninklijke Horeca Nederland en het Wereld Natuur Fonds maken vandaag op de Horecava, . Bedreigde vis van de menukaart. Voortaan verkopen Colruyt en OKay geen bedreigde vis meer in het assortiment diepgevroren en verse wilde vis. Het gaat slecht met de zoetwatervissen in Europa.


Veel vissoorten zijn bedreigd , dus is het goed om te weten wat verantwoorde vis is. Stichting de Noordzee geeft daarom de viswijzer uit: een lijst die aangeeft .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts