vrijdag 18 december 2015

Levensduur vlinder

Vlinders of schubvleugeligen (Lepidoptera) zijn een orde van gevleugelde. Het volwassen insect of imago, de vlinder , heeft bij veel soorten een levensduur. Veelgestelde vragen over vlinders. Heb je een vlinder gezien, maar je komt er met behulp van de families niet achter welke vlinder ? Ik kan op internet niets over het gedrag van deze vlinder vinden.


Toegevoegd na uur: Inmiddels weet ik dat ze bijna jaar kunnen worden.

Hoe oud kan een vlinder worden? De citroenvlinder kan meer dan een jaar oud worden (als vlinder ). Bij een aantal vlindersoorten is de levensduur van de eerste generatie beduidend korter dan die van de tweede generatie. Een vlinder is een insect.


Dat is een Grieks woord dat bestaat uit Lepis = schub en pteron = vleugel. De vleugels van een vlinder zijn . Ze kunnen alleen levende enkele dagen, wat tot een jaar, afhankelijk . De Atlasvlinder, Attacus atlas, is een van de grootste vlinders die gehouden worden als huisdier.

De rupsen zijn ook erg groot en hebben een bizar uiterlijk. Kijk uit je raam en zie een prachtige vlinder langs je raam fladderen. Als de vlinder eenmaal uit zijn pop is gekomen en zich in eventueel door een. Je ziet hier de koninginnepage van cocon tot volwaardige vlinder.


Wij zetten verschillende weetjes over deze prachtige vlinder op een rij. Het proces van metamorfose vormt stellig een . De levensduur van een vlinder kan variëren van drie dagen tot acht maanden of zelfs een jaar. Belangrijk is dat er voldoende waardplanten zijn voor de rups en voldoende voedselplanten voor de vlinder. Naast België, komt de koninginnenpage ook nog.


Dat in combinatie met de beperkte levensduur van een vlinder -de meeste exemplaren leven slechts tot weken- maakt dat er begin . Met gesloten vleugels ziet de vlinder er donkerbruin uit. Hij heeft maar een korte levensduur van enkele weken in hoogzomer. Enig nadeel: de levensduur wordt geschat tussen de drie en acht . Uiterlijk: vlinder heeft zwarte voorvleugels met crèmekleurig strepenpatroon en de rode (uitzonderlijk geel of oranje) achtervleugels met zwarte vlekken. Vlinder - en libellenliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen.


In totaal worden er ongeveer 6eitjes tegen de onderkant van het blad geplakt. Enkele dagen later sterven de vlinders.

Hun levensduur bedraagt ongeveer . In de loop van juni verschijnen de verse vlinders van de tweede generatie. Het is voor de vlinders dus weer tijd om te paren! Maar geel is ook de kleur van de vlinder die je in het voorjaar vaak voorbij. Tekeningen vlinders en rupsen: Annemarie van Lierop, Renée den Besten. De vlinder zit bij mij graag op verbena, heelblaadje, buddleia, sedum, . Dat moet ook wel, want sommige vlinders.


De meeste tropische vlinders hebben een korte levensduur van een of enkele weken. Bent u op zoek naar een beton vlinder om beton af te werken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts