woensdag 23 december 2015

Bloeiende kruiden

Kruidentuin ontwerpen of aanleggen met doorlevende bloeiende kruiden. Diverse kruiden , waaronder de basilicum, in mijn kruidentuintje staan heerlijk in bloei. Een top van de meest voorkomende kruiden die bloeien in mei met uitleg over het kruid en links naar interessante artikels. Zelfs de kleinste amateur kok weet dat gerechten net even lekkerder worden als de kruiden uit je eigen kruidentuin erin zitten.


Hier lees je tips voor de mooiste en smaakvolste kruiden uit eigen tuin. Veel kruiden kunnen aantrekkelijk bloeien.

Het leuke hiervan is dat deze . Het zijn geurige kruiden met eetbare bloemen. Niet heel lang levend maar. Tussen groente en kruid maar bovendien in bloei best sierlijk. Een kruidentuin ontwerpen is niet moeilijk. Een ideale plek om een kruidentuin aan te leggen is vlakbij de keuken!


Er zijn vaste kruidenplanten en eenjarige . Tuinkruiden zijn er als eenjarige en als vaste plant. Ze vallen op door hun geur en kleur.

Bedenk dat kruiden heerlijk kunnen geuren, maar dat een aantal soorten ook mooi kunnen bloeien , die bloemen zijn bijna altijd ook nog eetbaar. Zoekresultaat verfijnen via kenmerken: BLAD - BLADRAND - BLOEI - BLADSTAND - STENGELS. Beperk het aantal soorten door één of meerdere . Mijn tijm staat plots in bloei. Ik heb ooit een klok horen luiden over niet eetbare kruiden in bloei. Geen idee of dat klopt, en ik krijg het ook niet . Hij draagt kreukelig groen blad en bloeit met lichtpurperen bloemen.


De plant wordt meter hoog en meter breed. De smaakvolle blaadjes kunnen gebruikt . Deze kruiden horen echt op jouw terras. Een al eeuwen lang gekend kruid en vaste plant.


Bloeit van mei tot augustus met paarse bolvormige bloemen. Houdt van een vochtige bodem op een . De bernagie (Borago officinalis), ook vaak komkommerkruid genoem is een gemakkelijk herkenbare, ruwharige, eenjarige plant met blauwe bloemen. De schermen zijn samengesteld uit witte bloempjes die tamelijk vroeg bloeien.


De stengels zijn hol en gegroefd en vaak roodbewaasd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts