woensdag 16 december 2015

Sneeuwbal plant snoeien

Omdat er veel soorten zijn, leggen we hier uit welke sneeuwbal u wanneer . Maart: Drastisch terugsnoeien kan in maart als de plant te groot . Wil je de struik graag in een compacte vorm houden, dan kun je de plant het beste in het voorjaar na de bloei snoeien. Wanneer je de sneeuwbal later snoeit. Bij jonge planten de snoei tot een minimum beperken.

Viburnum burkwoodii- sneeuwbal. In het hart van de struik ontwikkelen zich sterke, . Ook handige informatie over bloembollen en planten. Later komen er hangende bestrossen aan de plant en mooie herfstverkleuring van blad. Mocht u overwegen een sneeuwbalhaag aan te leggen in uw tuin: wij hebben hier de nodige informatie voor het planten en snoeien van deze prachtige . In principe hoef je niet te snoeien , maar kan eventueel na de bloei.


Dat wil zeggen dat er vrouwelijke en mannelijke planten zijn.

Is het nodig de Sneeuwbal te snoeien ? Wilt u deze plant toch snoeien dan kunt u dat het beste met vormsnoei , met behulp van een gewone . Ook wordt de Sneeuwbal wel als haagplant gebruikt, omdat hij zich gemakkelijk laat snoeien en groenblijvend is. Deze sneeuwbal heeft verder weinig snoei nodig. Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten , druiven alsook houtige delen bij struiken . Snoeien is het verwijderen van delen van planten. Wat snoeien betreft is er ook niet veel om rekening mee te houden: de . Aan de plant kun je zien wanneer hij bloeit, maar wanneer snoeien we. Lavatera snoeien - Struikmalva of lavatera barnsley snoeien , planten , . Heeft u vragen met betrekking tot het onderhoud van de mooie sneeuwbal plant ? Vragen die bijvoorbeeld gaan over het snoeien van de sneeuwbal ? Deze wollige sneeuwbal bloeit in mei-juni met witte bloemschermen waarna zich.


Type plant (vast eenjarig, heester etc.). Verzorging ( snoeien , planttijd etc.). Na de bloei verschijnen er kleine, blauwzwarte vruchten. Mooi als solitair of als haagplant.

Gedijt in zowat elke gron in zon of halfschaduw. Hortensia Annabelle snoeien doe je in maart of helemaal niet. De plant is goed winterhar behoeft weinig snoei , is (zee)wind tolerant en . De sneeuwbalhortensia is met haar grote witte bloemen bij veel mensen een geliefde tuinplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts