donderdag 17 december 2015

Druiven onderhoud

De druif (Vitis vinifera) is oorspronkelijk afkomstig uit het Middenoosten (Iran, het vroegere Perzië). In Nederland vond in de middeleeuwen al wijnbouw plaats. Veel mensen genieten van druiven uit eigen tuin.


Wij geven u graag handige tips zodat ook u kunt proeven van druiven uit eigen tuin! Om in de zomer lekkere druiven te oogsten, is het snoeien van de plant één van de. Wanneer kun je het beste druiven snoeien?

Onderhoud in het voorjaar. Wat vooral belangrijk is, is de jaarlijkse onderhoud - of vruchthoutsnoei, . Ze worden de druiven goed rijp en sappig. Maar de trosjes druiven worden alleen rijp als je die lange scheuten inkort.


Het onderhoud en het snoeien is dan ook met name gericht op het . Zomersnoei voor je druif , wat houdt dit in? Elke druif heeft onderhoud nodig, zeker in de zomer. Dit noemen wij: de zomersnoei.

De zomersnoei zorgt voor een . Het dieven van de druif moet in de zomer gebeuren. Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud ! Een druivenplant moet je snoeien. Kijk hier hoe je een druif moet snoeien om de druiven de kans te geven te rijpen en mooi en sappig. Wil je weten hoe druiven snoeien precies in zijn werk gaat? Lees snel verder, dan vertellen we je alles over de zomersnoei, de wintersnoei en het onderhoud.


In nederland kunnen prima druiven geteeld worden, ook in onze achtertuin, en ook als we geen kas hebben. Druiven groeien bij ons het beste tegen een . Vaak wordt het bemesten van de druivenplant overgeslagen, omdat . Druivelaars vergen een specifiek onderhoud. Wie te weinig snoeit, creëert een vochtige omgeving en dan krijgen de druiven last van meeldauw. Tijdens de zomersnoei ( eind mei, begin juni) knip je de eenjarige scheuten flink terug . Algemene snoeiregels voor druiven Vitis vinifera (Europese) en Vitis labrusca ( Amerikaanse).


Het jaarlijkse onderhoud van de druif. Net als zoveel andere planten in uw tuin hebben ook uw druivenplanten een gepaste verzorging nodig om goed te kunnen . De wintersnoei en de Voorjaarssnoei.

Heel leuk om zelf te kweken! Het is wel één van de moeilijkere fruitsoorten qua onderhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts