dinsdag 15 december 2015

Gewicht melkkoe

Het gewicht van een koe bepalen is zo makkelijk nog niet. Niet iedereen beschikt over een melkrobot met weegschaal. Een koe van zes jaar is helemaal uitgegroeid ze weegt dan 6kilo. Kinderen stellen hele goede vragen, maar vaders kunnen er ook wat van. Op een open dag kregen we de vraag van een vader of hij een koe.


Ontbrekend: gewicht hoeveel weegt een dikbil koe?

Sommige stierkalfjes winnen vanaf hun 8ste levensmaand zelfs tot kg per dag aan gewicht ! Dat betekent dat na ongeveer jaar de vaarzen al 6kg wegen. Een koe is een vrouwelijk rund en als moederdier een belangrijke producent van melk. Leeuwarden- Met een gewicht van meer dan 1. Fazant haan kg, hen kg panklaar. Eend 3à 7gram panklaar. Het gemiddelde gewicht van een koe hangt vooral af van de leeftijd van de koe.


Een pasgeboren kalf is uiteraard veel lichter dan een koe van jaar oud. Je wilt weten hoe zwaar een koe weegt?

Hier vind je het antwoord. Droge stof en droge stof opname van een melkkoe. Eerst zullen we de droge stof opname van een koe bepalen naar aanleiding van het gewicht van een koe.


Francis heeft op een marktplein de menigte laten raden wat het gewicht van een koe was. Na meting op een weegschaal was deze bijna identiek aan de . Afhankelijk van gewicht , minder afhankelijk van leeftijd. Veel te grote zware uiers bij deze koe en ze heeft ontstoken en bloederige tepels. Deze koe heeft ontstoken gewrichten door het gewicht van de uiers en de . Maak een ruwe schatting van het gewicht van jou koe. Amerikaans zwartbont melkras, Holstein friesian.


Drachtige vaarzen en de meest productieve melkkoe ter wereld. Een rundvee ras waarbij tijdens het fokken de . Vlees van de melkkoe is prima bruikbaar, mits de melkkoe. De gegevens over het extra gewicht van de melkkoeien na het afmesten, zijn . Benjamin stond eens onderweg met een veekoopman te praten die hem met graagte demonstreerde hoe hij in een oogopslag het gewicht van een koe kon .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts