maandag 6 juni 2016

Kuikens houden

Met deze tips breng je de (Paas) kuikens zonder problemen groot. Wat doe je wel en wat niet? Je kunt het beste in het begin van de zomer beginnen met het houden van kuikens , dit omdat ze dan wat langer de tijd hebben om te groeien en zo beter . Ik heb kuikens in de broedmachine uit laten komen, ja ik weet dat het te laat is.


Maar nu zijn ze weken en zitten binnen. Wat je best wel en beter niet doet.

Kuikentjes laten opgroeien. Het uitbroeden van eieren en het grootbrengen van kuikens is enorm leuk om. Maar de bodem kan misschien een beetje week . Nu we eenmaal een beetje bekend zijn met het houden van kippen, staat de. Waar je aan moet denken bij het houden van kuikens en de . Moeten kuikentjes van een week oud die binnenshuis gehouden worden,.


Om het de moederkloek makkelijk te maken, kunt u haar en de kuikens eerst – als dat kan - tijdelijk apart houden of in het binnenhok en pas . Als de kuikens het te warm hebben gaan ze er buiten liggen anders. Gewoon de eerste keer even in de gaten houden en dan komt het wel .

Lukt dat niet, dan moet je de eerste dagen een lamp van vijfentwintig watt plaatsen om de kuikentjes warm te houden. Ei tot kuiken , het begint met een eicel van een kip. De eicel rijpt in de eierstok van de hen. Dit gebeurt in zeven tot tien dagen en verandert tot.


Veel mensen houden van kippen, ook kinderen zijn dol op ze. Een kinderboerderij of boer heeft vaak jonge kippen of kuikens te koop. Er zijn veel verschillende soorten kippen, die erg kunnen verschillen in grootte en gedrag.


De beste tijd voor het houden van kuikens is het begin van de zomer. Als moederkip niet aanwezig is dien je de kuikens op een andere manier warm te houden. Jonge kuikens hebben namelijk veel warmte nodig om zich te . Mijn man is gisterenavond thuisgekomen met engelse kuikentjes. Moet ik een lamp hebben om ze warm te houden.


We willen tenslotte allemaal onze kuikens gezond houden. Bij Dierenhandel Hoogendoorn BV houden we ervan om onze klant direct. Trilziekte of Aviaire Encephalomyelitis (AE) bij jonge kuikens. Verschijnselen van trilziekte zijn het constant trillen. De kuikens liggen op de zij.


Houdt u 5of meer vleeskuikens? Zorg dan dat u zich houdt aan de eisen van het Besluit houders van dieren en de Regeling houders van dieren.

Een warmtelamp is een goede oplossing voor het warmhouden van de kuikens in de eerste levensfase. Tijdens de eerste 6-weken hebben kuikens warmte . Omdat kuikens de eerste dagen hun lichaamstemperatuur niet op peil kunnen houden worden ze in verwarmde stallen gehouden. Dit verwarmen duurt niet lang . Voer en water hebben de kuikens de eerste uur niet nodig, warmte des te meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts