vrijdag 3 juni 2016

Champignons kweken paardenmest

Dacht je dat je champignons enkel in de handel kon kopen? Aan de basis van de teelt van champignon ligt dan ook compost van paardenmest en stro. Wil je paddenstoelen oogsten, dan moet je dus mycelium kweken. De compost bestaat uit kalk, paardenmest en kuikenmest.


Waarom word er voor de kweek van champignons altijd paardemest gebruikt en geen andere mest? Paardenmest is volledig plantaardig.

Kweek paddenstoelen en champignons. Een goede voedingsbodem voor champignons bestaat uit paardenmest en stro. Ook in de champignonteelt worden afval producten, zoals kippenmest, paardenmest , stro, gips en afvalwater (van de eigen compostering) gebruikt voor het . Met MyChampi kan iedereen thuis champignons en paddenstoelen kweken. Hier wordt het teeltproces van de witte champignon beschreven. Wist jij dat je je eigen paddestoelen kunt kweken ? En dat je daar niet meer voor nodig hebt dan ouwe.


Ik kweek al ruim jaren lang paddenstoelen, zowel eetbare.

Veelal worden de kweekbedden met reeds met mycelium van champignon. Vaak worden champignons gegroeid op een mix vooral bestaande uit paardenmest. Het is mogelijk om champignons in je moestuin te kweken , mocht je nog . Bij de action hebben ze kweeksets om champignons te kweken , zie. Je moet broed hebben en een substraat(bij champignons doorgaans stro).


De basis voor champignonsubstraat is stro, paardenmest en kippenmest. Champignons kweken vereist heel wat stielkennis en flexibiliteit van de kweker. Hooguit biologische ( paarden) mest en eventueel kalk worden gebruikt.


Compostbereiding: het compost is een mengsel van paardenmest , stro, gier, kuikenmest . Een mooi voorbeeld van de circulaire economie, het proces om op paardenmest champignons te kweken. Met beelden uit het bedrijf CNC in Moerdijk. Hij neemt verlof zonder wedde en begint in een oude varkensstal in de Gestellei met het kweken van champignons. Op een bodem van paardenmest.


Om een champignon te kweken heb je de volgende zaken nodig:. Variƫteiten selecterenPaddenstoelen kweken en oogstenJe paddenstoelen. Het echte kweken komt hier weer om de hoek kijken.


De ene wordt op hout geteel de andere op paardenmest.

Voor de teelt van Gekweekte champignons wordt compost als. Na het enten van het broedsel (mycelium) vindt de eigenlijke kweek plaats die . GVA-machines voor het gelijktijdig vullen . MILSBEEK - Vrachtladingen paardenmest , kippenmest en gips zijn nodig…. Voor champignons is dit een mengsel van paardenmest en stro.


Veel kweekplezier , gezond eten en voor later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts