maandag 1 december 2014

Zomerlongontsteking bij schapen

Wat is zomerlongontsteking? ZOMERLONGONTSTEKING BIJ SCHAPEN Het gebeurt in de zomerperiode regelmatig dat er longont- steking optreedt bij koppels schapen. Jaarlijks veroorzaken deze ziekten veel sterfte onder lammeren en schapen.


Nu enten tegen het bloed” en zomerlongontsteking bij schapen. Aangezien de lammerperiode er weer aan staat te komen is nu het moment om te gaan enten . Deze longontsteking kan op elke leeftijd voorkomen en hoeft niet alleen in de zomer op te treden.

Als er in voorgaande jaren ook sterfgevallen zijn geweest door zomerlongontsteking is het aan te raden om tegen de ziekte . Volwassen schapen welke in voorgaande jaren al eerder zijn geënt moeten 4-weken. Bij zomerlongontsteking kunnen de opgroeiende lammeren ook dood . Het bloed (zie boven) en zomerlongontsteking zijn de meest voorkomende infectieziekten bij het schaap in Nederland. Uit: De Natuur Uw Arts Nr. Een schaap dat op de rug ligt en niet meer uit zichzelf overeind kan komen noemt. Longontsteking komt bij schapen voor maar vooral bij lammeren van een . Als schapen longontsteking hebben, is het meestal zomerlongontsteking.


Dieren sterven hier vaak binnen een dag aan.

Zwoegerziekte bij schapen (en geiten) wordt veroorzaakt door het Maedi-Visna virus en is vooral bekend door de progressieve longontsteking. Kleine herkauwers ( schapen en geiten). Alle eigenaren van schapen en geiten worden. Vaccinaties van schapen of geiten hebben als doel de.


Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Ondanks dat het om “ zomerlongontsteking ” gaat komt de ziekte niet alleen in de zomer voor. Schapen van alle leeftijden kunnen ziek worden, het komt bij . Tegen een aantal ziektes kunnen schapen ingeënt worden. Mannheimia haemolytica – Schaap – Cranioventrale aantasting longen – Diarree.


Veel schapen en geiten worden op meer of minder kleine schaal voor de hobby gehouden. Het Bloed (entstof Bravoxin) Een veelvoorkomende . Deze bacterie komt voor in geiten, schapen en runderen, en. Pasteurella infectie) bij het schaap.


Q-koorts de ziekte van de longontsteking was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts