dinsdag 16 december 2014

Kunnen zilvervisjes vliegen

Zilvervisjes hebben een plat lijf en kunnen daardoor in de smalste kieren wegvluchten. Op hun kop staan twee grote sprieten, die naast de functie van voelspriet . Verwanten waarmee zilvervisjes kunnen worden verwar zijn het papiervisje dat in drogere . Daarnet heb ik ruim vijftig vliegen verjaagd en gedood. Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van zilvervisjes en.


Hoewel meestal onschadelijk, kunnen ze in grote aantallen flinke overlast bezorgen.

Vliegen verspreiden ziektes: neem actie. Papiervisjes kunnen ook in een iets drogere omgeving overleven. Je maakt het de beestjes moeilijk . Hoe klein ze ook zijn, zilvervisjes kunnen acht jaar worden. Wij hebben namelijk zilvervisjes in huis (soort zilverachtige oorworm) als je hem.


Volwassen zilvervissen kunnen tot acht jaar oud worden. En ze kunnen geen kwaad natuurlijk,maar ik hou gewoon niet van gespuis in huis. Ovenvisjes kunnen ongeveer twee jaar in leven blijven.

Hun leeftijd is erg afhankelijk van de omgevingsfactoren. In boeken en tijdschriften kunnen zilvervisjes zich bijvoorbeeld mooi verschuilen. Het vliegt niet, maar het maakt snelle beweginkjes als het zich voortbeweegt.


Dat is niet makkelijk, want ze kunnen zich goed verstoppen. Ze worden volwassen van larf tot eindstadium en hebben nog een soort van vleugels maar kunnen uiteraard niet meer vliegen. Het zilvervisje is zilverachtig, grijs van kleur en bedekt met fijne schubben. Klachten die kunnen optreden zijn een loopneus en tranende ogen.


Daarnaast kunnen zilvervisjes boeken, behang, muren of kleding . Verderop deze pagina geven we u een aantal handige tips waarmee u überhaupt kan voorkomen dat zilvervisjes zich snel kunnen voortplanten. Dit omdat ze vooral papier eten en serieus schade kunnen aanrichten. Veel info over zilvervisjes , en bestrijding, zie onderstaande link. Misschien volstaat een plakstrip zoals voor vliegen ook.


Het beestje kan veel schade. Kleine zilveren vliegensvlugge beestjes zijn het. Probeer er voor te zorgen dat papiervisjes niet bij papier kunnen komen.


Dat waren geen maden van vliegen , maar van zilvervisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts