woensdag 17 december 2014

Bruine vlekken op bladeren hortensia

Coniferenhaag krijgt bruine plekken en sterft af door takluizen. Bladvlekkenziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die Cerocospora. Probleem Oplossing Bruine vlekken met puntvormige sporenkapsels. Groengrijze vlekken op de bladeren waarin necrotisch weefsel met kleine zwarte,. Een gezonde hortensia in volle grond zal weinig last van ziektes hebben,.


Sinds een paar dagen heeft één van onze hortensias allemaal bruine vlekken op de bladeren.

Er zijn zelfs bladeren die helemaal bruin zijn en . Van de week vond ik hem al tamelijk droog en begonnen de bloemblaadjes slap te hangen en heb toen een borrelbad gegeven. Vandaag vind ik de plant nog . Je Hortensia heeft gaten in het blad of zwarte en bruine plekken. Aan de onderkant van de bladeren vormt zich een bruine , fluweelachtige schimmel. Donkerbruine plekken met rode rand op de bladeren.


Zwart of bruinzwarte snuitkever van ongeveer 1cm lengte die aan blad of knoppen. Bekijk de video over de juiste hortensia verzorging.

Op de bolsters ontstaan zwarte,. Maar bruin blad is niet altijd een signaal dat de plant het niet gehaald heeft. Bij mij zijn ze mooi wit maar het blad hing slap van de droogte alleen door alle regen nu . Cercospora- bladvlekkenziekte manifesteert zich als uiterst kleine, enigszins opgebolde. Maar dan ineens zie je het: bruine vlekjes ! Je hebt ineens te maken met een zieke . Mocht je het een keer vergeten, dan kan het blad slap gaan hangen.


De bloemen kunnen hierdoor echter wel wat bruinverkleuring gaan vertonen. Besproei de plant tot het middel van de bladeren afdruipt, vergeet de. Bruinzwarte stervormige vlekken op geel verkleurden blad , komt voor . De druppels die bij het water geven op de bladeren blijven liggen zouden werken als een . Hortensia is een lang- en rijkbloeiende heester die flink groot kan.


Onze klimhortensia heeft ook bruine vlekken op de bladeren. Vrijdagmiddag had mijn courgette een paar bruine vlekjes. Beste Ivo, Bij mij zijn de hortensia bladeren bevroren en ook de nieuwe.


Mijn Dieffenbachia krijgt bruine vlekken op de bladeren waarna ze geel worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts