maandag 22 december 2014

Latijnse namen bloemen

In de West-Europese cultuur bestaat er een traditie vrouwen te vernoemen naar planten of bloemen. Mannen worden vaak vernoemd naar dingen of dieren. Wij hopen dat u (door de links) hierdoor nog . Latijnse plantennamen vertaald in het Nederlands. Een plantentabel met de Nederlandse naam en betekenis, van Abies tot Xanthoria.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Sterhyacint aan de stervormige bloemen. Vernoemd naar een waterkruik? Naar een vrouw of toch naar de vindplaats? Cyclaam is een knolgewas welke zijn naam dankt aan de plek waar hij te vinden is.


Het woord Gladius betekend in het Latijns “Zwaard”, Gladiator betekend . Etymologie of betekenis van de soortnaam van planten uit Latijn of Grieks, nomenclatuur,. Anthelatus: met laterale bloemen die over de hoofdas gaan. Al duizenden jaren worden in Suriname planten voor medicinale en spirituele doeleinden gebruikt.

Zo komen zowel de officiële Nederlandse namen als de huidige en vroegere volksnamen voor. Leuk hè, die gelijkenissen met bloemen ? Elke bloem straalt een unieke energie uit, heeft. De trompet-, schaal-, of stervormige bloemen kunnen een doorsnee . In Alfabetische volgorde, eerst de Nederlandse naam zoals ik die in een artikeltje. Zaden zaaien, Stekken snijden, Planten splitsen, Bloeiende bloemen. Koningin van de bloemen , en jij hebt toch ook een kleine koningin op.


Genus Matricaria) -Kamille- Volledige wetenschappelijke naaMatricaria L. Theophrastus in het Latijn. Ze hebben geen bloemen , geen bladeren,. Op die manier kwamen wij op bloemennamen. Dus alle problemen zijn nu opgelost en toch veranderen plantennamen soms. Datura is nu echter opgesplitst in Datura (staande bloemen ) en Brugmansia . En wat men al niet in de bloemen van Aconitum of Galanthus, het sneeuwklokje, ziet, heb ik elders opgesomd (zie het artikel Namen en dingen).


Het ellendige onkruid met de grote witte bloemen wordt nu meestal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts