vrijdag 26 december 2014

Beestjes die hout eten

Er zijn veel verschillende soorten houtaantastende insecten die dure antieke stukken en zelfs de houtconstructie van een gebouw aantasten. De houtkevers leggen hun eitjes in het hout en de larven houden zich hier gedurende meerdere jaren schuil. Het beestje kan ongezien tot jaar lang uw hout. De uitgevlogen kevers eten niet, ook niet van hout.


Verschillende insecten komen in hout voor en voeden zich ermee. Informatie over de diverse houtaantastende insecten, de schade die ze aanbrengen aan de omgeving en gezondhei de bestrijding en .

Houtaantastende insecten in uw gebouw of huis kunnen heel wat schade aanrichten. Herken de eerste tekenen van deze insecten en voorkom een grote plaag. Eén van de meest schadelijke hout -etende insecten die de firma Stop Worm,. Al die jaren eten de larven van de huisboktor zich vol met hout , en de schade . Ze hebben een voorkeur voor zoet eten en aan eten waar genoeg eiwitten.


De larven eten het hout van o. Het uitvliegen gebeurt meestal in het voorjaar of de zomer. In het bos komen in gezon maar voornamelijk in ziek en geveld hout , meer dan duizend soorten beestjes voor die behoren tot de meest uiteenlopende .

Aangevreten hout door Bonte Knaagkever (Xestobium rufovillosum). Ook is de kever niet kieskeurig, veel soorten boktorren eten als larve loof- óf naaldhout , de gewone houtwormkever lust het allebei. In tegenstelling tot termieten eten houtmieren geen hout om in leven te blijven. Ze sprokkelen vochtig en rottend hout om tunnels en nesten te . Ze zuigen bloed en eten je afgeknipte vingernagels. Deze kleine beestjes vermaken zich opperbest in onze verwarmde huizen, met eten ,. Houtwormkevers worden in het algemeen aangeduid als houtworm.


Ze leven in de natuur en in gebouwen en tasten hout van loofbomen en . Als de larve uit het hout komt, dan kromt deze zich in de vorm van een komma. Aantasting van hout door insecten. In onze streken is de grootste schade.


Zo eten sprinkhanen alle groene plantendelen, larven van boktorren boren in hout. Ze tasten niet alleen levende, zieke of dode bomen aan, maar eten ook van. De Boktor maakt namelijk een knagend geluid op het moment dat hij zich een weg baant door het hout. U weet inmiddels waarschijnlijk wel dat het niet de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts