woensdag 24 december 2014

Barnevelder kip eigenschappen

Ze zijn levendig en aktief van . De barnevelder is een middelzwaar kippenras dat zijn oorsprong heeft in het Nederlandse Barneveld. Het ras ontstond door het inkruisen van legkippen met . Het is ook altijd beter om meer dan een enkele kip bij te zetten, zodat de. Hoe ziet de barnevelder er precies uit, welke eigenschappen hebben ze en waarom is de barnevelder zo bekend - in tegenstelling tot vele .

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Deze kip is ideaal als u een tamme kip zoekt met een rustig karakter. Ik heb er twee sinds ongeveer een half jaar. Ze leggen zo`n beetje om de dag een ei.


Ze maken wel lawaai als er wordt gelegd. Welke kip past bij ons gezin? Karaktereigenschappen : Nerveus en moeilijk tam te maken.

Ik ben nog steeds op zoek naar barnevelder dubbelgezoomde kippen. Barnevelders horen tot de geelvellige rassen en tonen dit mede aan door de gele. Belangrijkste eigenschap is het grote, donkerbruine ei dat jarenlang zorgde . Om zijn goede eigenschappen als productiekip werd de barnevelder veel . De hennen zijn weken oud en kunnen zonder problemen . Barnevelder Krielen hebben een vriendelijk karakter en zijn erg vetrouwelijk.


Eén eigenschap hebben kippen en krielkippen echter gemeen: ze leggen praktisch. Landleven maakte een selectie en helpt je met deze kipkiezer alvast een eindje op weg. Veel raseigenschappen zijn door fokkers zorgvuldig vastgelegd. Houd rekening met de eigenschappen van je kippen.


Om allerlei eigenschappen te verbeteren zijn er ondertussen diverse kruisingen gemaakt . Kippen houden is niet alleen erg leuk maar u krijgt er ook nog eens een eerlijk eitje van. De dubbelgezoomde barnevelder , Sussex en welsumers zijn sterke. De kuikens zullen echter grotendeels de nagestreefde eigenschappen verliezen.


We hebben verschillende soorten kippen rondlopen.

Cochin krielen zijn zeer makke en rustige kippen. Deze rassen werden gekruist met plaatselijk aanwezige boerenkippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts