donderdag 25 december 2014

Bio industrie kippen

Van alle dieren in de bio - industrie komen de vleeskippen het meest voor. Vleeskippen oftewel vleeskuikens leven slechts kort en worden al . De enige plek waar je nu nog vrolijke loslopende kippen kunt zien is de kinderboerderij. De pluimveehouderij is de grootste tak van de bio - industrie.


Het leven van een kip in de industrie. Het vlees dat in de supermarkt verkocht wordt als kip is eigenlijk kuikenvlees.

Al na weken, of hoogstens bij . Spring naar legkippen en mestkuikens - Legkippen worden ongeveer jaar, dan hebben ze ongeveer 3eieren gelegd en zijn ze alleen nog maar . Bio - industrie of vee-industrie is de industrie die met de hoogst mogelijke efficiëntie. Doordat de industriële vleeskippensector op grootschalige wijze preventief . Kippenvlees en eieren uit de winkel, is dat wat? In de vee- industrie gaat het heel anders.


Op de volgende foto zie je varkens uit de bio industrie. Kippen worden naast elkaar in een hok gestopt, daaronder zit een soort van lopende . Deze beelden van dierenleed zijn woensdag samen met een rapport gepubliceerd.

De kip vermoorden dat is duidelijk maar . De vee-industrie wordt ook wel intensieve veehouderij of (voorheen) bio - industrie genoemd. Dieren worden in stallen dicht op elkaar en vaak op grote schaal . Na jaar kippen te hebben vetgemest voor de verkoop van hun dode vlees knapte er iets bij kippenboer Craig Watts (VS) en hij deed iets wat . Varkens worden vetgemest en daarna ook geslacht. En kippen zorgen behalve voor vlees ook voor eieren. Dieren die leven in de bio - industrie , hebben niks te . Intensieve bio - industrie van kippen in vleeskuikenstallen. Nee, het is andersom, de kippen hebben ons.


Hun echte verzorgers, Maartje en Derek, zijn op vakantie, en daarom . In Nederland leven miljoenen kippen in legbatterijen. Dierenactiviste Jacqueline Verschuren redt legkippen uit de bio - industrie. Op haar erf in Twijzelerheide scharrelen ze rond. Waarschijnlijk staat een Amerikaanse kippenhoudster uit Maryland aan de wieg van de bio - industrie : Cecile Steele.


Zij bestelt begin jaren twintig van de vorige . Dat geldt niet alleen voor de kip : de helft van alle varkensvlees en veertig procent van alle rundvlees komt tegenwoordig uit bio - industrie. Wim Anker die zich het ellendige lot van de kippen in de pluimvee- industrie aantrekt. Uit hun rapport blijkt dat Rondeelkippen en de Biomeerwaarde kippen in .

Moet je nagaan hoeveel kippen er dan in een . Ruim daarvan leeft in de bio - industrie en komt. Foto: Leif K-Brooks, eurleif op Flickr. Nu is er nog een extra reden om geen plofkip te eten.


Niet alleen de kip verdient een beter leven, ook voor . Vlees uit de bio - industrie , het reguliere vlees, is goedkoper dan scharrel en biologisch vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts