donderdag 25 december 2014

Verzorging oleander in pot

Oleander staat graag in een ruime pot. Die kan gevuld worden met gewone potgron liefst met wat klei of leem, wat scherp zand en als basisbemesting wat. Voorzie voor planten die in pot staan een grote onderzetschotel waar tijdens de zomer gerust constant water mag in staan. Van nature staan oleanders ook . In een zachte winter met weinig of geen vorst kun je overwegen om een oleander in een pot buiten te laten staan op een beschutte plek waar hij weinig wind en . U geeft de plant water op de pot , en het water wat niet door de grond vastgehouden kan worden loopt door tot op de .

Spring naar Verzorgen - Tip : op hete zomerdagen kan het water in het schoteltje onder de pot blijven staan om uitdroging van de wortelkluit te vermijden. De verzorging van oleander is niet moeilijk, als we maar bedenken dat het. Je moet voor het verpotten van de oleander een pot gebruiken met voldoende gaten erin voor de afwatering. Ook moet je goede potgrond gebruiken met fijn . Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras. Nerium oleander - oleander TUINKRANTs TUIN Plantengids (tuingids) voor.


De oleander is geen te moeilijk te verzorgen plant. Dit is de ideale periode om oleander te verpotten. Jonge struiken moet je elk jaar verpotten.

Als je een vijver hebt, zet hem dan daar in de buurt. Verder kun je een schotel gevuld met water onder de pot zetten. Eigenlijk is de oleander meer een parttime kamerplant, of kuipplant. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat.


Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. De plant wordt veel gebruikt als grote kuipplant in de border, maar kan ook in de tuin of op het terras als potplant gehouden worden. Plant de oleander in een ruimte kuip of pot , gevuld met speciale kuipplantengrond.


Plaats deze kuipplant liefst op een . Dan is het aan te raden om deze over te potten , verse grond te geven en de . Standplaats : Zo zonnig mogelijk, beschut. Na de ijsheiligen naar buiten brengen. Verzorging : Goed vochtig houden in de zomer, maar een constant te vochtige . Maar de pot is meestal zwaar en wijzer is het dan ook de kuipplant, vanaf ongeveer begin november.


Callistemon Citrinus: standplaats, verzorging , bloeiDe Callistemon Citrinus of . Deze planten houd je in een pot en noemen we kuipplanten. Wat is het belangrijkste om te weten bij de verzorging ? Bij regenachtige dagen moet u wel zorgen voor een goede afwatering van de pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts