dinsdag 16 december 2014

Welke zoogdieren leggen eieren

Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier. Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. Doordat ze kenmerken bezitten die eerder aan reptielen dan aan zoogdieren worden toegeschreven, als het leggen van eieren en de cloaca, worden de . Niet alleen de vogels leggen.


Eierleggende zoogdieren (Monotremata) zijn zoogdieren die eieren leggen.

Dit is heel erg bijzonder, want de meeste zoogdieren worden . Tot deze orde behoort alleen de . Zelfs wij mensen zijn zoogdieren. Zoogdieren baren hun jongen en zogen ze vervolgens. Maar wist je al dat er ook zoogdieren zijn die eieren leggen ? Dat vogels eieren leggen dat weten we natuurlijk allemaal.


Er zijn namelijk twee soorten zoogdieren die eieren leggen.

Vogels leggen eieren , dat weet iedereen. Er zijn ook twee zoogdieren die eieren leggen , namelijk de mierenegel en het. Welke dieren komen uit eieren ? De vrouwtjes leggen eieren , die ze uitbroeden. Ze hebben geen tepels, maar wel . Toch zijn er zoogdieren (de rest is uitgestorven) die eieren leggen , maar toch hun jongen voeden . Was dat niet gebeur dan zouden mensen nog altijd eieren leggen.


Voor wie dacht dat alle slangen eieren leggen om jongen ter wereld. De angel was ooit een legboor om eieren mee te leggen. Snaveldieren behoren tot de zoogdieren. Wel zogen ze hun jongen zoals . Nee een haai is een vis, en legt eieren in een leerachtige schaal tussen kelp en andere waterplanten. Zij zijn de enige zoogdieren die eieren leggen.


Een vogelbekdier legt eieren , maar… is een zoogdier ! Ze voeden hun jongen namelijk met melk. Het is naast de mierenegel het enige zoogdier ter wereld dat.

Deze soort heeft zowel kenmerken van zoogdieren (lactatie) als van vogels (het leggen van eieren ) en reptielen (gifproductie). Het is een zoogdier en lijkt op een bever, maar tegelijkertijd heeft hij ook een. Normaal gesproken leggen zoogdieren geen eieren , maar het vogelbekdier doet.


Na een draagtijd brengen vrijwel alle zoogdieren hun jongen levend ter wereld. Sommige haaisoorten leggen eieren , maar er zijn er ook levenbarend zijn. Daarom eten zoogdieren in de herfst veel om genoeg vetreserves aan te leggen.


Een vleermuis legt geen eieren zoals een vogel, en heeft ook geen snavel. De geboorte bij zoogdieren is het moment dat het jong uit de buik van de moeder komt. Bij dieren die eieren leggen , is dit het moment. Deze zoogdieren leggen eieren maar ze zogen hun jongen.


Deze dieren hebben geen tepels maar de buikhuid scheidt melk af, wat door de jongen opgelikt . Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts