maandag 15 december 2014

Hoe worden dieren gekloond

Het gaat dan om planten of gewassen die vegetatief vermeerderd worden door. Veel van de gekloonde dieren bleken niet gezond te zijn. Welke ethische grenzen denkt de wetenschap te trekken in deze en hoe denkt zij die te bewaken ? Hoe gaan we om met nakomelingen en producten van klonen en hun nakomelingen die van buiten . Of mensen ook gekloond kunnen worden is nog niet bewezen maar met.

Een dier klonen gebeurde begin jaren al. Goede beleidsvorming start bij een helder beeld van hoe de Nederlandse. De dieren worden gekloond uit genetisch materiaal (meestal een stukje huid) van het oorspronkelijke dier. Tot nu toe is de service vooral in . Om een (huis) dier te laten klonen, moet je wel een hele goede reden hebben,.


Dat de hond gekloond is wil nog niet zeggen dat die identiek is. De cellen uit de huid van de donorhond worden daarin geplaatst en zo wordt .

Een kloon is een kopie van een ander organisme. Klinkt simpel, maar dat is het niet. Sindsdien zijn er nog veel meer dieren gekloond. Hoe komt men aan de lege menselijke eierschalen?


Hoe lang duurt het, voordat een regendruppel de grond raakt? Welke cellen kunnen gebruikt worden als klooncel? Het moet de grootste fabriek ter wereld worden om dieren te klonen,.


Ik wist niet hoe ik met het verlies moest omgaan, ik speelde zelfs met de gedachte. Er zijn ook bewijzen dat gekloonde dieren regelmatig fysieke. Er wordt straks op enorme schaal gekloond. En de gekloonde dieren worden – in ieder geval door de initiatiefnemers – gezien als het . En daar zou een proefdierenmodel met gekloonde apen verandering in kunnen brengen. De afgelopen jaar zijn er al heel veel dieren gekloond.


Anderen schrijven dat nu alle menselijke ziekten opgelost kunnen worden. Verschillende genen blijken bij gekloonde dieren meer of minder actief.

Biologen denken dat dit de grote sterfte onder klonen verklaart. Dit verslag gaat alleen over dieren die voor de voedselvoorziening worden gefokt. Het klonen levert ernstige welzijnsproblemen op voor gekloonde dieren , die .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts