dinsdag 9 december 2014

Antibiotica vlees

Nederlands vlees bevat geen antibiotica. Het gebruik van antibiotica van vleesvee is bij wet geregeld. Om te voorkomen, dat restanten (residuen) van . Antibiotica worden ook in de dierhouderij gebruikt om infecties te bestrijden. In vlees , vis, eieren of melk uit de winkel zijn praktisch geen resten antibiotica te .

In het vlees dat we eten zit praktisch geen antibiotica. Dat geldt ook voor andere dierlijke producten zoals melk en eieren. Deze antibiotica komen dus niet in de weefsels terecht in aantoonbare concentraties en zij zijn dus ook niet terug te vinden in het vlees van behandelde dieren. ESBL staat voor Extended Spectrum Beta-Lactamase.


Dit enzym wordt door darmbacteriën geproduceerd en zorgt dat die bacteriën . In België houden niet alleen patiënten maar ook veehouders van antibiotica. Dit rapport beschrijft de resultaten van het onderzoek naar antibiotica in consumptievlees.

Je gewetensvolle beslissing om duur antibioticavrij vlees te kopen heeft niet geholpen om het gebruik van medicijnen in de veeteelt te . Bacteriën die tegen antibiotica resistent zijn, rukken op in Europa, ook door de internationale vleeshandel. Al tijdenlang wordt er gediscussieerd of het eten van vlees een verhoogd risico geeft op antibiotica resistentie. In de veestapel wordt veel . Voor het eerst is in kaart gebracht hoeveel antibiotica er wereldwijd in de dierhouderij omgaat. De data voorspellen een toename van het . Kippenvlees zonder antibiotica , salmonella en ESBL is uniek. WHO) stoppen met het gebruik van antibiotica bij gezonde dieren.


Dit is praktisch onmogelijk. Mocht er in een enkel geval al curatief antibiotica gebruikt zijn, dan wordt de wettelijke wachttermijn tussen toediening en slachtdag . Is ESBL-resistentie een nieuwe vorm van antibioticaresistentie? Nieuws Vlees Retail en consument Vlees antibioticavrije varkens op Duitse.


We gaan echter ( nog) niet zeggen dat het vlees ook vrij is van de antibiotica resistente bacteriën en . Vleesschandalen hebben een enorme impact op de hele keten. Vooral boeren zijn de dupe, schrijft Erik Stegink. Daarnaast verbaast hij zich .

Mensen die geregeld vlees eten dragen niet vaker ESBL-bacteriën bij zich. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt het gebruik van antibiotica bij gezonde dieren af. Biologisch vlees of scharrelvlees?


Volgens de WHO werkt het gebruik . Het voer is biologisch en het gebruik van antibiotica is zeer beperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts